Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) giriş kapıları arasındaki 3 kilometre uzunluğundaki, 14 metre genişliğindeki Yaşar Tetiker Bulvarı’nda asfalt yenileme çalışmaları başladı.

Edinilen bilgiye göre; Düzce Belediyesi iştiraki olan Beltaş Firması ile yapılan anlaşma kapsamında 13 Temmuz Çarşamba günü başlayan çalışmaların ilk aşamasında, OSB Ana Kapı ile ortadaki Alemdar Kapı arasındaki 2 kilometrelik yolun bozulan asfalt kaplaması kazılarak alt yapı malzemesi serilecek, ardından asfaltlama yapılacak. Çolaklar Kapı bölgesinden Alemdar kapısı arasındaki 1 kilometrelik mevcut asfaltın üzeri ise sıcak asfalt kaplanmaya başlandı.

Toplam 2 hafta süreceği öğrenilen çalışmalarda 12 bin ton sıcak asfalt, 10 ton altyapı malzemesi kullanılacak. OSB yol çalışmalarında 25 personel, 15 kamyon ve 5 iş makinesi 3 vardiya esasına göre çalışarak bozuk olan yolun tamamı yenilenecek.  Yolun altından geçen doğalgaz ve enerji altyapısı ise önceden hazırlanmıştı.

Yolu sürekli kullanan ağır araç sürücüleri; devam eden çalışmaları memnuniyetle karşılarken, OSB’nin Ana Kapısı(Şeyh Nasrullah Efendi kapısı)  ile Ereğli-Alaplı karayolu arasındaki giriş yolunun karayolları tarafından, diğer giriş yollarının ise belediye tarafından gözden geçirilerek bozukluların düzeltilmesini istiyorlar. 

Aynı konuyu Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Recep Ocak, TOBB şurasında ve bakanlık temaslarında gündeme getirerek destek istemişti.

Editör: TE Bilişim