Zonguldak’ın Kdz. Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “benim ölmem için imamları toplayıp dua ettiriyorlar” dedi.

Posbıyık, bugün (3 Kasım) Atatürk Kültür Merkezindeki Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen Ereğli belediye Meclisi Kasım Ayı toplantısında gündem dışı yaptığı konuşmada, evinin bulunduğu Kestaneci Mahallesi Çavdarlı mevkisindeki evinin ön kısmında yer alan belediye ait araziyi satın almasına ilişkin “İçişleri Bakanlığınca soruşturma açılmasına” yönelik medyada yer alan bazı açıklamalar tepki gösterdi.

Solanda evinin ve çevre arazilerin bulunduğu avam proje üzerinde tespitlerle açıklamalarda bulunan Posbıyık, özetle, şunları kaydetti:

“...İşin içinde 1 milletvekili, bir bürokrat 5 de emlakçı var. Gelmişler, ölçmüşler, seçmişler; yerin metrekaresini 1800 liraya çıkarmışlar. Toplam değer 224 milyar lira demişler. Ben 115 milyar ödedim. Madem öyle, gelsinler ben onlara aynı arsayı 100 milyar liraya satayım... Söz konusu terk parselin yan kısmında madencilerin yaptığı ve bitmiş olan 4 site var. Dolasıyla da terk parsel kime düşer?.. Ben o müdürün kim olduğunu biliyorum, emlakçıların da… Bugünlerin yarınları da var, onlarla görüşeceğim. Benim ölmem için imamları toplayıp dua ettiriyorlar. Bu işten bir şey çıkmaz… Bakın Kasım ayı da geldi zaten..!”

Posbıyık, söz konusu durumun henüz mahkemeye intikal etmediğini hatırlatarak, “önce soruşturulmaya izin verilmesi gerekir, verilirse durum savcılığa bildirilir. Biz de yasal 10 gün içinde itiraz dilekçemizi veririz” diye konuştu.