Kdz. Ereğli Erdemir İlkokuluı öğretmenleri  Yeşim Çiftçi , Semra Öztürk Akbaş ve Duygu Baruönü Can ,"Engelli bireylerin sorunlarını ortaya koymak, onları anlayabilmek ve sorunlarına çözüm yollarını gösterebilmek ve toplumda farkındalık oluşturabilmek" ilkesi ile ''Ümitvar" projesini oluşturdu.
Proje ile; çeşitli engelleri sebebiyle günlük yaşamda sıkıntılarla karşılaşan, toplumdan soyutlanan bireyleri anlayabilmek, sorunlarına çözüm bulabilmek, hayatlarını kolaylaştırabilmek ve paylaşabilmek hedefleniyor
Erdemir İlkokulu öğretmenlerinin “Ümit Var” projesi ile ilgili yaptıkları açıklama şu şekilde
“Bu projede öğrencilerimizin ilk olarak engelli bireylerimizin farkına varmaları, ortak bir dilde buluşmaları ve birbirlerini anlayabilmeleri,bizim için çok rahat olan yaşadığımız çevrenin onlar için engellerle dolu olduğunun farkına varmamızı ve bu engelleri birlikte aşabilmeyi,onların dünyasına girmeyi, onların dilinde konuşmayı, sorunlarını onların gözünden görmeyi ve böylece sorunlarına çözüm bulmayı amaçlamaktayız.Tüm bu çalışmalarımızı yaparken teknolojinin bütün imkanlarından yararlanmayı ve çözümlerimiz de teknolojiden faydalanacağız. Proye katılan öğretmen ve öğrencilerimize eğlenceli çalışmalar ve başarılar diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim