Gündemi sıkça meşgul eden torba yasa kanunu nedeni ile Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul’da tepkisini dile getirdi.

Ertuğrul “Eğer bu maddeler kabul edilirse maalesef artık işçilerimiz ikinci sınıf işçi haline gelecekler ve kanunen kendilerine tanınmış olan haklardan mahrum olacaklar.” diyerek torba yasadan çıkarılması için CHP olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

Eylem Ertuğrul yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

Gündemimizde Türkiye Büyük Millet Meclisine verilen torba yasa teklifi var.
Torba yasasının içerisinde bulunan 21. 33. ve 37. maddeler maalesef emekçi kardeşlerimiz adına çok sıkıntılı.
Burada Anayasaya aykırı, İş Kanuna aykırı, İş Kanunun temel ilkelerini yok sayan işçiyi işverene karşı korunmasız ve savunmasız hale getiren, iş güvencesi hakkını, kıdem tazminatı hakkını, işe iade hakkını, sendikalı olma ve toplu sözleşmeden yararlanma gibi hakları ortadan kaldıracak olan maddeler söz konusudur.
Eğer bu maddeler kabul edilirse maalesef artık işçilerimiz ikinci sınıf işçi haline gelecekler ve kanunen kendilerine tanınmış olan haklardan mahrum olacaklar.
Buradan AK Parti iktidarına sesleniyorum.
Patronlar istiyor, siz teklif olarak getiriyorsunuz. Her zaman işverenleri memnun edecek kanunları getiriyorsunuz. İşçileri asla düşünmüyorsunuz. Sizi uyarıyorum ! Lütfen gözünüzü emekçinin emeğinden ve haklarından çekin. 21. 33. ve 37. maddelerini torba yasa kapsamından çıkartın. Eğer bu kabul edilirse sosyal devlet ilkesini rafa kaldırmış olacaksınız. İşçiler daha çok ezilecek, işçilerin kul hakkını yiyor olacaksınız. İş kanununun en temel ilkesi olan işçinin korunması ilkesini ayaklar altına alacaksınız. TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK hepsi buna karşılar. İşyerlerinde, sendikaların önünde, meclis önünde eylem yapıyorlar. Gözünüzü emekçinin hakkından artık çekin. İşçinin hakkını işçiye verin, kul hakkı yemeyin. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu maddelerin takipçisi olacağız, torba yasadan çıkarılması için ne gerekiyorsa yapacağız.
Tüm halkımıza iyi günler diliyoruz.

Editör: TE Bilişim