Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği  (ERMED) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü, yönetim kurulu adına 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeni ile basın açıklaması yayınladı. 
Gönüllü, mesajında, şu ifadeleri kullandı:
“Bir hukuk Devleti olan ülkemizde gazetecilerin yetki, hak ve sorumlulukları ilgili yasalarla ve meslek örgütlerince belirlenmiştir. Ve dijital çağımızda haber; dolaşım hızı ile zamanı/mekanı aşarak sınır tanımaz, anlık tüketilen bir demokrasi aracı olmuştur. Medya içeriklerini ve haberi üreten basın mensuplarının durumu ise ortadadır! Yasama yürütme ve yargıdan sonra, 4. Temel görevi yerine getiren basın mensupları; başta bağımsız ve özgürce haber almak/üretmek olmak üzere, ekonomik ve mevzuatla ilgili baskı ve sorunlarla mücadele etmektedir. COVİD 19 pandemisi koşullarında bile okuyucu, izleyici ve dinleyiciye karşı olan sorumluluğunu yerine getirmek için gecesini gündüzüne katan meslektaşlarımız, tüm bunlara rağmen kamusal imkânlardan adilce ve yeterince faydalanamamaktadır. Kamuoyunun gözü, kulağı olan gazeteciler, bugün; yapılan haber nedeni ile ceza alıp hapse girmemek, ailesini geçindirmek, siyaset-ticaret ve mevzuat güçlerinin arasına sıkışmamak için özveri ile görev yapmakta,  hatta son genelge ile olay yerinden nasıl fotoğraf çekeceğini kara kara düşünmektedir! Oysa basın özgürlüğü; demokrasinin, cumhuriyetin, kişisel hak ve sorumlulukların yerine getirilmesinin, düşüncenin ifade edilmesinin güvencesidir. Basın özgürlüğü, evrensel ve temel insan haklarının özgürlüğüdür. Vazgeçilmezimizdir.
Bu vesileyle; genelde ve yerelde tüm zorlu koşullara rağmen görevlerini hakkı ile yapan tüm meslektaşlarımızın Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyor, gerçek anlamda özgürleşmeye ve refaha kavuşmayı diliyoruz.”