Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’nin kongresinde göreve gelen Şafak Erel başkanlığındaki EGD yönetimi Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti. Gazetecilerin ziyaretinde kent gündemine ilişkin önemli mesajlar veren Başkan Posbıyık, “Ereğli sosyal, ekonomik, kültürel yönden devamlı olarak çöküyor. Siyasi parti ilçe başkanları, il başkanları, milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri bir talepte bulunmuyorlar. Onun için Ereğli’nin demokratik kurallar içerisinde sesini yükseltecek yönetimlere ihtiyacı var” dedi.

Kdz. Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gazeteciler Derneği kongresinde göreve gelen Şafak Erel başkanlığındaki EGD yönetimini başkanlık makamında kabul etti.

EGD Başkanı Şafak Erel, gerçek işi gazetecilik olan yeni yüzlerle göreve geldiklerini belirterek, “Amacımız öncelikle kendi içimizde birlik ve beraberliği sağlamak. Derneğimizde meslekten olan arkadaşlarımızla yol yürümek. Bununla birlikte öncelikli olarak Ereğli’nin sorunları konusunda çalışmalarda bulunmak... EGD yönetimi olarak bugüne kadar gazetecilere verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Ereğli için yapılacak her türlü çalışmada sizlerle birlikte olacağımızı bildirmek istiyoruz” dedi.

-EREĞLİ SESSİZ KALDIKÇA DAHA DA ÇÖKÜYOR-                                                 

Başkan Posbıyık, EGD yönetimine görevlerinde başarılar dileyerek kent gündemiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Ereğli’de demokratik kurallar içerisinde sesini yükseltecek yönetimlere ihtiyaç olduğunu belirten Posbıyık, şunları söyledi:

“Ereğli’nin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Herkes bana kavgacı diyor ama aslında demokratik haklarını kullanan, bölgesi için taleplerde bulunan, sesini yüksek tutan ama demokratik kurallara uyan insanlara kavgacı denmez. Asıl sinsi sinsi kavga eden insanlara kavgacı denir. Onlar memleketi yok ederler, bitirirler. Bu memlekette nedense ikinci yol daha çok tercih ediliyor. Demokratik kurallar içerisinde memleketi için çalışmak, mesleğinin kurallarını yerine getirmek dururken, birbirine pislik atmak suretiyle sessiz, sakin geri çekilerek vaziyet idare ediliyor, bol bol dedikodu yapılıyor. Ereğli de bu yüzden sosyal, ekonomik, kültürel yönden devamlı olarak çöküyor. Böyle giderse çökmeye devam edecek. Çünkü talep yok, istek yok. Herkes hayatından memnun. Siyasi parti ilçe başkanları talepte bulunmuyor, milletvekilleri talepte bulunmuyor, il başkanları talepte bulunmuyor, sivil toplum örgütleri de talepte bulunmuyor. Seslerini yükseltmiyorlar. Çok şükür dün bir arkadaşımız yükseltmiş (TSO Başkanı Arslan Keleş). Kimse sesini yükseltmeyince de Ereğli böyle yoluna devam ediyor. Bizim gibi sesini yükselten insanlara da kavgacı diyorlar. Yüksek fırını kapatacak, Demir-Çelik’i kapatacak, deyip duruyorlar. Onun için hep beraber mücadele vermemiz lazım. Ereğli’nin demokratik kurallar içerisinde sesini yükseltecek yönetimlere ihtiyacı var.

- RAMAZAN’DA EVLERE YİNE SICAK AŞ ULAŞTIRACAĞIZ-

Memleketin zaten topyekûn durumu iyi değil. Çok işsiz insanlar var, ekmek bulamayan insanlar var. Belediye olarak bunları en iyi görenlerden biriyiz. Bize talepler geliyor, öyle insanlar var ki dışarıda selam verdiğiniz, takdir ettiğiniz insanlar hiç belli etmiyorlar kendi durumlarını ama çok sıkıntılı durumdalar.

Ramazan’da aşevi için şimdiden hazırlık yapıyoruz. Talebin iyice yükseleceğini tahmin ediyoruz. Evlere sıcak yemek göndereceğiz yine. Bu sefer her zaman verdiğimiz yaşlı, yardıma muhtaç insanların yanında bekli de genç kesime de vereceğiz. Kahveci çırağına, lokantacı çırağına... Dolayısıyla hep beraber el ele verip, memleket için bir şeyler yapmak lazım. Sizi kutluyorum. Tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum.”