Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, Z HABER’e yaptığı özel açıklamada Ereğli ve Alaplı konusunda kendilerine haksızlık yapıldığını, Halil Posbıyık siyasi şovuna basının ve diğer isimlerin ses çıkarmadığını söyledi.

Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz’ün köşe yazısında dile getirdiği; “2.5 milletvekili’ başlıklı yazısının ardından bir açıklama yapan Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar; “Ereğli’den Fazlı Bey, Ercan Bey ve Faruk Bey vekil olduğu zamanda da o zihniyet ‘il olalım’ diye feryat ediyordu. Bölge ayrımı yapmak, kutuplaştırmak ne kadar doğru?  Devrek, Çaycuma, Gökçebey bölgelerinde 11 yıl boyunca milletvekili yoktu. Oralar dışlanmış mıydı? Bu dille Ereğli’nin sorununu çözemezsiniz. Halil Posbıyık yerelde ne yaptı? Ereğli, ekonomisi en iyi belediye. Ben her hafta sonu oradayım. Belde ve köy merkezlerinde geziler yapıyoruz. Kimse “Hayırdır Posbıyık”  demiyor onları niye eleştirilmiyor. Hep yalan söylüyor. Benim ERDEMİR’e liste verdiğimi söylüyor. Yalan! Enerji işini engellediğimizi söylüyor.  Niye eleştirmiyorsunuz? Yalan! Ayıptır. Bir belediye başkanı televizyonda programlara çıkıp ‘Ben kızınca ne konuştuğumu bilmiyorum’ diyor. Ama bu adamı kimse eleştirmiyor” dedi.

ATİLLA ÖKSÜZ NE YAZMIŞTI?
2.5 milletvekili!
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık dile getirdiği; “Siyasette hep dışlanıyorduk, Alaplı ile Ereğli’nin arasına son anda bir çomak sokuyorlar. Alaplı ile beraber olabilsek siyasette 2,5 milletvekili bizim. Ama mutlaka araya bir şey sokuyorlar. Ve o yıllardan itibaren Ereğli ve Alaplı hep havasını alıyor” sözlerinde haklı. Bu sözleri ile Ereğli- Alaplı hattındaki tüm farklı kanatlarına da tercüman olmuş.
Asıl mesele ne ona bakmak lazım.
Bölgenin temsilinde ciddi sorun var.
Mesela bu dönemde iktidar partili bir milletvekilinin bu bölgede yatıp kalkması gerekiyor.
Şimdi 2.5’u dolduramayan vekillerimiz seçim gelirken 3.5 atıyor.
Mesele şu ki Halil Posbıyık’a kızmakla sorun çözülmüyor

 

Editör: TE Bilişim