34 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği Ereğli’de gidişatın iç açıcı olmadığını söyleyen CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul, “İkinci dalga geldi. Ereğli’de hasta sayıları ve seyrinde değişiklikler var. Hastaların yoğun bakım ihtimali arttı.” dedi.

Ereğli FM’e konuşan ve artan vakalar, yaşanan yoğunluk nedeniyle Ereğli Devlet Hastanesinde 3. yoğun bakım ünitesinin açılmak zorunda kalındığını belirten Ertuğrul, “ Ereğli’de sadece Devlet Hastanesi’nde 20 yoğun bakım hastası var. 10 hasta entübe durumda. Anadolu Hastanesinde de tedavi gören hastalar var. Daha çok kalp ameliyatlarının yapıldığı için Covid’li hasta tedavisi yapmayan görevli olduğum Echomar hastanesine de, servisi hazırlayın talimatı geldi. Sıkıntı bir süreç kapıda” dedi.

Ertuğrul, “Sağlık çalışanları işin kilit noktası. Ama her bir birey de öyle.  Herkes  kendini maksimum korumak zorunda. Bu konuda gevşemeyelim, ve mümkün olduğu kadar bir araya gelmeyelim. Bir fotoğraf vereceğim diye kendimizi riske atmayalım. Kısıtlamalar yeniden gelebilir Rakamlar görünenden yüksek. Hepimiz risk altındayız.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim