Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, “Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği’nin (ERMED), 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Mart’ta kuruluşunu tamamlayan ERMED’in, yasal süreçte gerçekleştirdiği ilk genel kurulu, İlçedeki Öğretmenevi binasında yapıldı.

ERMED Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü’nün açılış konuşması ardından verdiği önerge ile Divan Başkanlığına Fikri Kapan, katipliklere ise Yeşim Çakır ile İzzet Aslanbay seçildiler.

Kapan’ın, davetiyle üyelerin Saygı Duruşunda bulundukları genel kurulda İstiklal Marşı okundu.

ERMED’in kuruluşu itibarıyla, kurucu yönetimin faaliyet ve mali raporlarının okunduğu genel kurulda, müzakere edilen raporlar oy birliği ile kabul edildi.

ERMED’in, 2021-2024 dönemine ait tahmini bütçesinin de okunması ardından oy birliği ile kabul edildiği genel kuruldu seçimlere geçildi.

TEK LİSTE İLE GİDİLDİ

Tek liste ile gidilen seçimlerde; Doğan Gönüllü, Fikri Kapan, Hüseyin Aksakal, Aykut Ateş ve Sabriye Aşır’dan oluşurken, yönetim Kurulu Yedek üyeliklerine de İzzet Aslanbay, Yusuf Zobar, Şafak Negüzel, Didem Yıldıztepe ve Ersay Gönüllü seçildiler.

ERMED Denetim Kurulu’na Arzu Tekin, Yeşim Çakır ve Fahrettin Özaydın’ın seçildiği genel kurulda Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine ise Yasin Akçın, Funda Arslan ve Zeliha Kapan getirildi.

KARARLAR OY BİRLİĞİ İLE…

ERMED’in, ulusal ve uluslar arası kurulu ya da kurulacak mesleki federasyon yada konfederasyonlarda temsil edilecek üst kurul üyelerinin belirlenmesinde Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi karara bağlanan genel kurulda, tüm seçimler oy birliği ile kabul edildi.

ÜYELER GÖRÜŞLERİNİ BELİRTTİLER

Gönüllü’nün, teşekkür içerikli konuşması ardından Divan Başkanı Kapan’ın, söz verdiği tüm üyeler, ERMED ve gelecek ile ilgili görüşleri ve önerilerini sundular. Bu arada bazı üyeler, yayın kuruluşlarının haber akışları ve takibi nedeniyle, oylarının kullanmalarının ardından genel kurul salonunda ayrılmak durumunda kaldılar.

Divan Başkanı Kapan’ın da genel kurul akışı ve yapılanlara ilişkin ve üyelere teşekkür içerikli konuşması tamamlanan ERMED 1. Olağan Genel Kurulu, hatıra fotoğraflarının çekimi ile tamamlandı.

İLK ÇİÇEK YILMAZ’DAN…

Bu arada; Türk Metal Şube Başkanı Yakup Yılmaz’ın, çiçek göndererek ilk kutlamayı yaptığı genel kuru sonrası Başkan Gönüllü de, günün anısına bayan üyelere birer çiçek takdim etti.

Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetim ve Denetim Kurulları, hafta içi gerçekleştireceği ilk toplantıda görev bölümü yapacak.