İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zonguldak’ta gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Kdz. Ereğli ilçesine geldi. İlçe merkezindeki esnafı ziyaret eden Akşener, sorunları dinledi. Akşener’e esnaf ziyaretinde partisinin Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen ile Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu da eşlik etti. 

İsa Baytekin adlı esnaf, Akşener’in “işlerin nasıl?” sorusu üzerine; “işler baya durgun, esnafın hali şu an berbat bir durumda. Destek amaçlı verilen paralar vardı, bu parayı almak için bizi esnaf olarak almıyorlar. Yorgancı olduğumuz için alamadık. İşlerimiz pandemiden sonra yüzde 80 tabana indi. Sattığım malı yerine koyamıyorum şu anda. Bir evi çok zor geçindiriyoruz.”dedi. Akşener’in “haftada ne kadar et alabiliyorsunuz sorusuna ise Baytekin, “bir ay oldu ben daha et görmedim. İşin gerçeğini söylemek gerekirse. Tavuk deseniz bir yere gidiyorsunuz kilosu 55 lira, bir yerde 40 lira. Balık almaya gidiyorsun balığın kilosu 60 lira, 100 lira. Ne satıcam da ben bunun hangisini alıp yiyeceğim”diye konuştu. 

Ziyaret ettiği bir diğer esnaf Yusuf Bayram’ın dükkanında konuşan Genel Başkan Akşener, “gezdiğimiz esnaf pandemi ile beraber çok fazla sarsıntı yaşadığını söylüyor. Elektrik parasından şikayet ediyorlar, stopajdan şikayet ediyorlar, Bağkur primlerinden, ssk primlerinden şikayet ediyorlar. Ne satarsanız satın, girdilerin çok pahalı olduğunu söylüyorlar.”ifadelerine yer verdi. 

Bayram da, telefon işi ile uğraştığını ve aldıkları ürünlerin fiyatlarının her geçen gün arttığını dile getirerek, “masraflar yüksek, cepte para olmazsa bu işler olmuyor. İki kişi geçiniyor bu dükkandan. Pandemiden dolayı işlerimiz çok daha zorlaştı.  Geçiniyoruz ama çok zor geçiniyoruz. Fiyatlar çok yükseldiği için halk geçinmekte zorlanıyor. Bu bizim işlerimize de sirayet ediyor. Ağırlıklı cep telefonu satıyoruz, biz de taksit de kaldırıldı. Taksitli satış şansımız yok. Bankalarla anlaşmamızı BDDK kabul etmiyor. Bundan dolayı satışlarımızda sıkıntı var.”dedi.  

Ardından beraberindeki heyet ile İnönü Parkı içinde Cam Kafe’nin önünde halkla buluşan Akşener, burada basın açıklaması yaptı. Akşener,  Kdz. Ereğli halkının kendisine gösterdiği ilgiden memnun olduğunu söyledi ve “Basın mensuplarımız, bugün bütün gün bizi takip ettiler. Allah onlardan razı olsun. Onlar olmasa yanmışız. Ereğli’de gördüğüm ilgiden çok memnunum. Niye memnunum? Çünkü biz gerçekleri öğrenmek üzere, esnafın, işsizin, kadının, gencin, çiftçinin, köylünün, besicinin derdini öğrenip bunları kamuoyuna mal etmek üzere buradayız. İnsanlarımız, Ereğlili kardeşlerimiz bu samimiyetimiz sebebiyle kalplerini, gönüllerini bize açtılar; onlara çok teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu. 

Akşener, “Önümüzdeki Genel Seçimde Milletvekili sıralamasında Ereğli’ye kaçıncı sırayı verecek siniz” şeklindeki soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Editör: TE Bilişim