Kdz. Ereğli’de, fırıncılar ekmeğe zam talebinde bulundu. Zam talebinin uygun görüldüğü ve Cumartesi gününden itibaren yeni tarifenin uygulamaya konulacağı öğrenildi. Böylece ilçede son 5 ayda, ekmeğe 3 kez zam yapılmış oldu.
Una, mayaya, sıvı yağa, elektriğe ve akaryakıta sürekli zam gelmesi ile buna paralel olarak artan işçilik giderleri; fırıncıların başta ekmek olmak üzere tüm unlu mamullere yeniden zam talep etmelerine neden oldu.
Bilindiği gibi, Kdz. Ereğli’de son 5 ayda ekmeğe ilk zam geçen sene Kasım ayında yapılmıştı. 19 Kasım 2021’de, 4 liradan satılan 460 gram ekmeğin gramı 60 gram düşürülmüş ve 400 gram olarak yine 4 liradan satılmaya devam edilmişti. Aradan 2 ay geçmeden fırıncıların yeniden zam talebinde bulunmaları üzerine, 6 Ocak 2022 tarihinde ekmeğin gramı bir kez daha düşürülerek 400 gramdan 320 grama çekilmiş, fiyatı ise sabit kalmıştı. Böylelikle ekmekte, yaklaşık 2 ayda 140 gram azalma meydana gelmişti.
Edinilen bilgilere göre; giderlerinin sürekli artması nedeniyle, Kdz. Ereğli’deki fırıncılar bir kez daha zam talebinde bulundu. Fırıncılar, ekmeğin gramının 50 gram daha düşürülmesini talep ettiler. Fırıncıların talebinin uygun görüldüğü ve Cumartesi gününden itibaren ilçede 270 gram ekmeğin 4 liradan satışa sunulacağı öğrenildi. Böylece son 5 ayda ekmeğe üçüncü kez zam yapılmış oldu.
Öte yandan, Kdz. Ereğli'de Pazartesi gününden itibaren simit fiyatının 2 lira 50 kuruştan 3 liraya çıkacağı da edinilen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilişim