Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi ve Yükseköğretim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 1. Ulusal Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi dün Ereğli’de başladı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal’ın protokolde yer aldığı kongredeki diğer isimler ise Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Erdemir İnsan Kaynakları Müdürü Atilla Yelboğa oldu.
Yakın zamanda hayata veda eden merhum öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Arslan’ın anısına düzenlenen kongrede çeşitli üniversitelerden konuşmacılar, Tatoğlu Kültür Merkezi’nde yeni nesil eğitim üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

13 Mayıs Cuma günü başlayan kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz’un konuşması ile açıldı. Dekan Prof. Dr. Yavuz konuşmasında, 1992 yılından bu yana eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden fakültenin tarihinden bahsederek, yeni nesil yaklaşımların her alanda gerekli olduğunu, ancak eğitim alanında ayrı bir önem taşıdığını dile getirdi.

Kongrede, moderatörlüğünü Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Okan Bilgin'in üstlendiği "Yeni Nesil Eğitim" temalı bir panel düzenlendi. Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre Er, “Sosyal Ağ Olarak Okul”, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Dr. Eren Suna “MEB ve Eğitimde Fırsat Eşitliğine Yönelik Çalışmalar”, Ereğli Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat İnce de “Gelecek İçin Eğitim Tasarımı” başlıklı sunumuyla paneldeki yerini aldı.


Kongrede müzik dinletisinin ardından konuşma yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz, 'Kendine iyi davranma psikolojisi' ve 'Öz anlayış' konularında sunumlar gerçekleştirdi. Prof. Dr. Deniz konuşmasında; “Biz güçlü olursak çevremiz de güçlü olur, kendimize şefkat gösterirsek çevremize de şefkat gösterebiliriz. Bu bağlamda öz anlayışımızı geliştirmemiz gerekiyor. Öz anlayışımız bizim en iyi arkadaşımızdır” dedi.

Yeni Nesil Eğitim temasıyla düzenlenen kongrenin bugün online sunumlarla devam etmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilişim