İŞTE O YAZI
Bir kent düşünün,

Hükümet Konağı yok, belediyenin tahsis ettiği yerde hizmet veriyor,

Emniyet Müdürlüğü, Erdemir'in verdiği kira ücreti ile tutulmuş,

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü kirada,

Belediye hizmet binası pazarcılar için ayarlanan binada duruyor,

Ağız ve Diş Sağlığı kirada, ki doğalgaz yok, personel elektrikli soba ile ısınıyor, yıllık 300 bin liraya yakın devletin kasasından para çıkıyor, ödenen elektrik faturasını siz düşünün,

Çevre yolu yok, trafiğin durumu ortada, Zonguldak'a gidip gelenler bile Gülüç güzergahını, harika bir akıllı kavşağımızı, Kepez yolunu kullanıyor,

Eğitim kampüsü vardı zaten o ayrı bir olay, faizde proje parası dursun kazansın diye,

Düşünün 5 yıldızlı otel konforunda Ereğli Devlet Hastanesi'nde kardiyoloji doktorları var ancak ilçede özel hastanenin yaptığı anjiyoyu bile yapamıyor, herkes koltuğunda oturmak, aldığı maaşı kaybetmemek için onun bunun üzerine topu atıp atıp duruyor,

Ağır sanayinin bulunduğu kentte yanık ünitesini bile oluşturamadık,

TOKİ, emeklilere uygun imkanlarla ev sahibi yapacaktı, kur'a çekimi yapıldı, listeye girenler paralarını ödedi, sonra bizim beceriksiz yöneticiler yüzünden o ödedikleri para hesaplarına yeniden geri ödendi.

Yazık değil mi çoluk çocuğuna ev bırakmak için yıllarca hayat mücadelesi veren emeklilerimize?

*

Bir kent düşünün,

Konuşan çok, fotoğraf çektiren çok, ziyaret eden çok, akıl veren çok, herşeyi bilen de....

Daha düne kadar İlçe Kaymakamlığı görevini yapan bir İsmail Çorumluoğlu vardı, Ereğli'nin en güzel yerinde oturdu, konuştu, fotoğraf çektirdi, gazetecilerle sohbet etti. Sonuç, döneminde Ereğli'de yıkılmayan kalmadı ve tayini çıktı kızağa çekildi.

Kimsenin arkasından konuşmak doğru değil ama Ereğli'ye kazandırdığı bir şey olmadı.

Bu arada, onu öven açıklama üzerine açıklama yapan destek veren övgüler yağdıranlar, Ereğli'nin bu sorunlarına ne kadar eğildiniz? Ya da tayini çıktığı zaman İzmir'e mi yerleştiniz? (Mutlaka dile getiren vardır ama sonuç, değişen hiçbirşey yok, o dönem destek açıklamalarınızı keşke Ereğli'nin sorunları için de dile getirseydiniz)

Bir kent düşünün takımı bölgesel amatör ligde.

Ne güzel günlerdi, Erdemir'in de yer aldığı liglerde kente Fenerbahçe, Galatasaray, Efes, Beşiktaş, Darüşşafaka gibi takımlar geliyordu, marka olan Ereğli emin adımlarla ilerliyordu.

Herkes bizi kıskanıyordu, helal olsun diyordu...

Şimdi!..

Veleddallin amin...

*

Herşeyi Ankara'dan bekliyoruz.

Birlik ve beraberliğin olmadığı herkesin ayrı bir dünyada gezdiği, konuşanın ve ziyareti çok seven bir ilçede tek yürek olamadığın sürece sihirli değnek mi var?

Ankara'dan dokunacaklar, uçacaksın.

Pek çok il, ilçe bunu başarıyor ama biz maalesef ki geriye gitmeye devam ediyoruz.

Konuşmak, fotoğraf çektirmek, sosyal medyada boy göstermek, iade-i ziyaretler, falan da filanda...

Kaybeden yine Ereğli.

Doğup büyüdüğümüz 80 İl'den insanla havasını, suyunu, güzelliklerini birlikte paylaştığımız Karadeniz Ereğli.

Halkın seçtiği vekiller, tıkır tıkır gününde devletin maaşını hesaplarında alan ilçedeki bürokratlarımız var.

O onu sevmez, bu bunu sevmez, o arkadan iş çevirir, kimi yukarılara seni şikayet eder, aman o olmasın der, o kumpas kuruldu diyerek kendine göre dizayn etmeye çalışır, o yok bu dava adamı değil der, o muhalefette der, oturduğu koltuğu altınla kaplı görür. (Bu konularda gün gelir kimlerin ne söylediğini biliriz, sabır iyidir, herşeyin bir zamanı vardır)

Hele bizim akıllı olduklarını sanan Ankara'da, İstanbul'da dostları, yakınları, akrabaları olduğunu iddia eden/olanlarda bunları virgülüne kadar kullananlar var ya, algı ile kendini üstün görme çabası.

1995 yılından bu yana gazetecilik mesleğini sürdürüyorum, kimler geldi, kimler geçti, bir çoğu tarih oldu, bir çoğu rahmetli, bazıları büyüdü, bir çoğu selam verecek adam aradı.

Bu kent vefalı insanlara her zaman sahip çıkmıştır. Ereğli insanı merttir, iyidir, saygılıdır, sevgilidir, güzeldir...

Bu memleketin çocuğu gurbette yaşamak istemiyor, bu memleketin çocuğu kendi anasının babasının olduğu yerde ekmek parasını kazanmak istiyor, bu memleketin insanı ekmek istiyor, ekmek...

Kandilli, Ormanlı, Gülüç Beldeleri, Kavaklık, Kepez, Bağlık, Kemer, Balı, Sarıkorkmaz, Uzunmehmet gibi mahalleleri, Alacabük, Abdi, Hasbeyler, Sakallar, Çaylıoğlu, Karakavuz, Süleymanbeyler, Dedeler, Yalıboyu, her noktası kıymetli insanların yaşadığı bir bütündür ve onları ortak noktada buluşturan da Karadeniz Ereğli'dir...

*

Makam mevki beklentimiz yok, biz doğru olalım, biz yanlışları dile getirelim, biz eksiklikleri anlatalım, biz eleştirilelim ki ilçedeki hatta ildeki yöneticiler, atananlar bunları görerek oturdukları koltukların hakkını ödesin.

Sosyal paylaşım adresimden Ereğli'deki Devlet Hastanesi'nde anjiyo yapılamamasının eksiklik olduğunu dile getirmiş, Ereğli ve Alaplı ile 250 bine yakın insanın bu sağlık hizmetinden mutlaka yararlanmasını dile getirmiştim. Oraya çok güzel yorumlar geldi, beğeniler geldi.

Bazıları da o yorum yazanları arayarak, "Niye yorum yazdın?, Niye destekledin?, Niye beğendin?" dedi. Çünkü çapları o kadar...

Siz busunuz...

Mücadeleye devam, atamın, ailemin, benim mezarımın olacağı kent için çaba göstermiyorsam yanlışı, eksiği, hatayı söylemiyorsam demek ki bu güzel memleketin suyu, ekmeği bize yaramamış. (Yaradığı için dile getiriyorum, gündeme taşıyorum)

Hadi bismillah...