Kısa bir süre önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sondaj çalışmaları başlatılan ve çevreciler tarafından tepkiyle karşılanarak imza kampanyası başlatılan "Ereğli Sahiline Cami" yapılması konusu yeniden gündeme geliyor.
 

Kısa bir süre önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sondaj çalışmaları başlatılan ve  çevreciler tarafından tepkiyle  karşılanarak imza kampanyası başlatılan "Ereğli Sahiline Cami" yapılması konusu yeniden gündeme geliyor.

Zonguldak Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından “ZONGULDAK İLİ,EREĞLİ İLÇESİ, PARK  ve İBADET ALANI” AMAÇLI 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ve 1/1.000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ASKI İLANI” yazılı afişi  sahil üzerinde bulunan LAL Kafe önü ve AMFİ Tiyatronun Bozhane  tarafında ki  böllümündeki  ilan panolarına astırıldı.

İmar Planı Değişikliği konusundaki ilan 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü askıya çıkarken, 14 Haziran 2022 tarihine kadar askıda duracak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sahile cami yapılması için yaptığı sondaj çalışması ilçede ses getirmiş ve bir grup çevreci tarafından “Ereğli sahiline her hangi bir yapının yapılmaması “konusunda imza kampanyası başlatılmıştı.

Bugün askıya çıkan ilanla birlikte “Ereğli Sahiline Cami Projesi”nin yeniden gündemde ki yerini alacağa benziyor.