Karadeniz Ereğli'nin 'Kampüs' hayali gerçek oluyor. İlçede, ‘Üniversite Kampüsü’ ile ilgili ilk somut adım atıldı.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt'un göreve gelir gelmez üzerinde titizlikle durduğu konuların başında gelen 'Üniversite Kampüsü' ile ilgili zemin düzenleme ve hafriyat çalışmaları başladı.

Eski Devlet Hastanesi arazisi üzerinde başlayan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bozkurt, "İlçe halkı olarak büyük bir umutla beklediğimiz Kampüs çalışmalarımıza Allah'ın izniyle başladık. Öncelikle bu sürece katkı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Sayın Saadet Oruç Hanımefendiye, Kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu’na, Milletvekillerimiz Sayın Polat Türkmen’e, Sayın Ahmet Çolakoğlu’na, Sayın Hamdi Uçar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Temennimiz, zemin düzenleme ve hafriyat çalışmalarının bir an önce tamamlanarak fakülte binalarının yükselmeye başlaması yönündedir. Çalışmaların süratli bir şekilde ilerlemesi ve ilçemize çeşitli branşlarda Fakülteler kazandırarak üniversite öğrencisi sayımızı arttırmak adına gerek Ankara gerekse Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü bazında girişimlerimizi sürdüreceğiz." dedi.