Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Eylem Ertuğrul ERDEMİR’de işçi alımı sonrası basın açıklaması yaparak “Ereğli’nin çocukları sahipsiz mi?” dedi.

Ertuğrul işçi alımında çoğunlukla şehir dışındaki gençlere istihdam yaratıldığı ancak Ereğlili gençlere az bir kontenjan ayrıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Uzun zamandan beri ekonomik darboğazda olan şehrimizde, geçtiğimiz aylarda Erdemir’e çok sayıda işçi alınacağı haberiyle ciddi bir hareketlilik yaşanmıştı. Öz evlatlarını göç veren şehrimizin gençleri için bir umut oluşmuştu. Biz de CHP Ereğli İlçe Örgütü olarak bu süreçte Ereğli’nin evlatlarına öncelik verilmesi gerektiğini belirtmiş, özellikle yıllardır mağdur edilen OYPA’lılar başta olmak üzere taşeronda çalışan kardeşlerimizin asla göz ardı edilmemelerini istemiştik.

İşçi alım süreçleri başladıktan sonra şehir dışında yaşayan kişilerin siyasi baskılarla işe alınacağı, Ereğlili kardeşlerimizin tekrar mağdur edilecekleri söylentileri yayılmaya başlamıştı.

Maalesef aldığımız bilgilere göre işe başlayan kişilerin çok az bir bölümü Ereğlide ikamet eden gençlerden oluşuyor. İşe alınan kişiler arasında Ereğlili bulmak neredeyse imkansız. Erdemir İnsan Kaynakları birimine kamp kuran bazı siyasilerin Ereğli dışından kişilerin işe alınması yönünde baskı yaptıkları bilgisine ulaştık.  Ağırlıklı olarak İstanbul, Karabük, Sakarya, Çankırı gibi Zonguldak dışı şehirlerden işe başlayanların yanında çok az Zonguldaklı (bunların da çoğu Çaycuma bağlantılı kişiler) var.

Yani Ereğli evlatları tekrar gözardı ediliyor. Pandemiye rağmen kilometrelerce üst üste kuyrukta bekleyen gençlere hiç mi şans vermeyeceksiniz ? Erdemir’de işe alınacak kişilere Erdemir İnsan Kaynakları mı karar veriyor? İktidar sahibi siyasiler mi?

Bu yanlıştan dönülmesini ve Ereğlili kardeşlerimize ağırlık verilmesini istiyoruz. Bu fabrikanın zehirini soluyan insanların çocuklarına işi, aşı çok mu görüyorsunuz da bindirme kıtaları işe aldırıyorsunuz ?

Siyasi güç sahiplerini Ereğlili gençlere sahip çıkmaya davet ediyoruz."

Editör: TE Bilişim