Zonguldak’ın Ereğli İlçesine gelen, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, 5 günlük ziyaret ve görüşmelerini tamamladıktan sonra Ankara’ya döndü.
Genel Başkan Yardımcısı Erdal, 11 Nisan’da çeşitli temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kararadeniz Ereğli’de, dün (16 Nisan) Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’de, şube yöneticileri, Baştemsilci ve iş yeri temsilcileri ile vedalaştı.
Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, sosyal mesafenin korunarak gerçekleştirilen görüşmede konuşan Erdal, 5 günlük ziyaretin son derece olumlu ve verimli geçtiğini, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesinin, üyeleri ile en üst seviyede birlik ve beraberliği sürdürmelerini görmekten bir kez daha memnunluk duyduğunu belirterek, “bu birlik ve beraberliğimiz, bağlılığımız gurur vericidir. Her birinize gösterdiğiniz ilgi dolayısıyla ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm üyelerimizin selam ve saygılarını Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’a ileteceğim. Tekrar görüşmek üzere Allahaısmarladık” dedi.


Türk Metal Şube Başkanı Yakup Yılmaz da, Genel Başkan Yardımcısı Erdal’ın bölgeye gösterdiği ilgi dolayısıyla teşekkür ederek, “Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şubemiz, Liderimiz Sayın Pevrul Kavlak’ın önderliğinde, üyelerimizin hak ve menfaatlerinin alınması ve korunmasındaki sorumlu mücadelesini sürdürecektir” diye konuştu.
Üyelerle vedalaşan Erdal, Ankara’ya gitmek üzere ilçeden ayrıldı.
Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, 11 Nisan’da geldiği ilçede; Türk Metal Şube yönetimi başta olmak üzere Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir), Erdemir Çelik Servis Merkezi (Ersem) ve Tat Metal’deki üyeleri ile gruplar halinde görüşmüş, fikir alışy verişinde bulunmuştu. Başkan Yardımcısı Erdal, bu sırada; Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, Erdemir İnsan Kaynakları Direktörü Atilla Yelboğa ve Erdemir Endüstriyel İlişkiler Müdürü Kerem Çelebi’ye ziyaretler gerçekleştirmişti.