Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nde PCR tanı laboratuvarı kuruldu. Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından hastaneye bir PCR cihazı sağlanmasının ardından kısa sürede eksikliklerin tamamlandığını ve PCR laboratuvarının pandemi süresince Kovid-19 testi çalışmak üzere yetkilendirildiği belirtildi

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından hastaneye bir PCR cihazı sağlanmasının ardından kısa sürede eksikliklerin tamamlandığını ve PCR laboratuvarının pandemi süresince Kovid-19 testi çalışmak üzere yetkilendirildiği ifade edildi.

Açıklama şu şekilde:

"23.12.2020 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlayan PCR laboratuvarımız Bülent Ecevit Üniversitesi ve Atatürk Devlet Hastanesinin ardından ilimizde kamuda kurulan 3. PCR laboratuvarı olup; Alaplı ve Ereğli Bölgesinde faaliyet gösteren kamuya ait sağlık kuruluşlarının testlerini çalışmanın yanı sıra yurtdışına seyahat edecek vatandaşlarımıza ve özel kurumlara ilgili yönetmelikler kapsamında hizmet verebilecektir. Az sayıdaki etkenleri çoğaltarak ölçülebilir hale getirebilme olanağı sağlayan ve bir turda 96 hastaya ait testi çalışabilme kabiliyetine sahip olan PCR cihazı sayesinde yeni Tip Coronavirüsün neden olduğu hastalığın kesin tanısı hastanemizde daha kısa bir sürede konulabilecek; tedavi ile karantina işlemleri hızlı ve etkin olarak yürütülebilecektir. PCR laboratuvarının hastanemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eder laboratuarımızın bölgemize hayırlı olmasını dileriz."