Hayat Eve Sığar yoğunluk haritasında, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde koronavirüse bağlı vaka sayasındaki artış korkutuyor. Yoğunluk haritasında Ereğli'ye bağlı mahalle, belde ve köylerdeki kırmızı alanlardaki artış, Ereğli için durumun kötüye gittiğini gösteriyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Ereğli'de de 1 Temmuz tarihinden itibaren yeni normalleşme süreci ve aşılama hızının artması ile birlikte vatandaşların çoğunun sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarını dikkat etmemesi; Ereğli'ye bağlı mahalle, belde ve köylerde vaka sayısının artmasına neden oldu. Hayat Eve Sığar yoğunluk haritasında Ereğli'deki kırmızı alanlardaki artış dikkat çekerken, edinilen bilgilere göre; Ereğli Devlet Hastanesi'nde yaşanan son vaka artışları nedeniyle hastanelerdeki servislerin dolmaya başladığı öğrenildi.

EREĞLİ'DE PCR TESTİ BAŞVURUSUNDA ARTIŞ
Havaların da serinlemesi ile mevsimsel hastalıklara yakalanan bazı vatandaşlar, Kovid belirtileri göstermeleri nedeniyle PCR testi için hastanelere başvurdu. Yetkililer; sonbahar ve kış mevsimlerinde mevsimsel hastalıklar ile Kovid belirtilerinin karışabileceğini ifade ederek, vatandaşların şüpheye düşmemeleri ve hastalığı taşımamaları için aşılarını yaptırmalarını, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına özen göstermelerini tavsiye etti.