Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısının ilk oturumu AKM Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında yapıldı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gündem dışı konuşmasında Erdemir içerisinde yer alan Gülüç kapı girişindeki 10 dönüm belediye arsasını otopark alanı olarak kullanacaklarını ve belediyenin çöp şantiyesini buraya taşıyacaklarını açıkladı.

Posbıyık, Erdemir’in anlaşmazlıkları uzattığını belirterek şu mesajları verdi:

“Erdemir’de bizim bir otopark alanımız var, 10 dönüm alan... Gülüç kapısında köprünün orada, köprünün de ruhsatı falan yok. Bu 10 dönümlük park alanı şu anda Erdemir tarafından kullanılıyor. Erdemir’in, Ersem’in kamyonları falan girip burada park ediyorlar. Buradan sevkiyatlarını yapıyorlar. Erdemir beleş yer bulmuş burayı kullanıyor.

Biz bu zamana kadar bekledik. ‘Ya yeri alın ya da yeri almıyorsanız biz geleceğiz el koyacağız’ dedik. Şimdi önümüzdeki ay meclise getireceğim; buraya kendi çöp tesislerimizi taşıyoruz, çöp kamyonlarını buraya yerleştireceğiz. Erdemir’in aracı varsa koymak istiyorsa meclisten tarife çıkaracağız araç başına park parası alacağız. Bunu bugünden duyuruyorum ki, Erdemir yarın  ‘ne oldu’ falan demesin.

-YA DA BU ARSAYI SATIN ALACAKSINIZ-             

10 dönüm Ereğli halkının yerini alıp da bedava kullanmak falan yok. Ya burayı satın alacaksın veya gelen arabaların burada otopark ücretini vereceksin. Bütün çöp kamyonlarımızı, temizlik işlerini buraya alacağız. Araçlar buradan hareket edecek. Echomar Hastanesi’nin karşısında da yerimiz var. Duvarla arazimizi ele geçirmişler, içeri de sokmuyorlar bizi. Orada 2500 m2 yerimiz var. Hemen yan tarafında 1000 m2 vatandaşın park alanı var. İşgal edilmiş. Kocaman bir duvar yapmış içeri sokmuyor, işgal durumunda… Uğraşıyoruz orayı da bir şekilde halledeceğiz.”

Editör: TE Bilişim