Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kıyıcak Mahallesi'nde Kdz. Ereğli Belediyesi’nin İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazanması sonucu Zonguldak Valiliği’nin talimatı sonrası polis ve zabıta tarafından mühürlenen cüruf geri kazanım tesisinin, bugün de kaçak çalışmaya devam etmesi tepkilere neden oldu.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kıyıcak Mahallesi'nde kaçak çalışan cüruf işleme tesisi Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından mühürlenmesine rağmen kaçak çalışmaya devam edince mahalleli isyan etti. Cüruf taşıyan kamyonların önünü kesen mahalle sakinleri Vali ve Kaymakam'dan bu tesise dur demelerini istedi. Cüruf tesisi yetkilileri ile mahalle sakinleri arasında çıkan gerginlik üzerine bölgeye çok sayıda Jandarma ekibi sevk edildi.

DÜN NE YAŞANDI?
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, Kıyıcak Mahallesinde faaliyette bulunan cüruf geri kazanım tesisinin kurulma aşamasından itibaren kent gündemine getirdiği konu hakkında, Belediye İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı. Zonguldak Valiliği ve Kdz. Ereğli Kaymakamlığının talimatı ile bugün akşam saatlerinde polis ve zabıta tesise giderek İdare Mahkemesi’nin verdiği ‘faaliyetleri durdurma’ kararı üzerine mühürleme işlemi gerçekleştirdi. Cüruf geri kazanım tesisindeki makineler zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Polis ve zabıta tarafından tutulan tutanaklar işletme müdürüne teslim edildi. Mühürleme işlemi sırasında Zabıta Müdürü Halit Aydın da ekibi koordine etti.

Editör: TE Bilişim