Çevreye verdiği zararlar nedeniyle bir süredir Ereğli ve Alaplı gündeminden düşmeyen Kıyıcak Mahallesi’ndeki cüruf eleme tesisi ruhsatsız bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Zonguldak Valiliği ve Kdz. Ereğli Kaymakamlığının talimatı ile mühürlenen ama mühürlenmesine rağmen çalışmalarına kaçak olarak devam eden tesis bölge halkının büyük tepkisini çekiyor.

Tesise giden kamyonların önünü daha önce keserek eylem yapan bölge halkı bu kez tesisin açık açık çalıştığı görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak duruma tepki gösterdi.

Naim Kartal isimli vatandaş tesisin çalıştığı görüntüleri paylaşarak;
“Bu şirket hakkında sözde Zonguldak Valiliği’nce Ereğli Kaymakamı ve belediyeye kapatma ve mühürleme emri gelmiştir ama hala çalışıyorlar. Bu da demektir ki devletin verdiği emri uygulamıyorsan bunun adına vatan hainliği denir. Siz o koltuğun başına milletinize destek için mi yoksa köstek olmak için mi geçtiniz? Bu milletin vebalinde boğulun inşallah. Adamlar resmen derelere zehir kusuyor, yollara cüruf seriyorlar. Yazında onun tozunu soluyacak insanlar” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim