Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kuru Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) emekli “Usta Aşçı” iş insanı Şinasi Bozkurt’un yaşamı kitap oldu.

Yazar Derviş Beyhan’ın “Emeğe Adanan Bir Ömer” başlığı ile Şinasi Bozkurt’un iş ve sosyal yaşamını kaleme aldı.

Yazarın, kitabın arka kapağında Usta’nın kısa öyküsünden bahsederken, “henüz 13 yaşındayken elektriğin, suyun, yolun, iletişim araçlarının olmadığı bir dönemde bir dağ köyünden her şeyi geride bırakarak, ayağında doğru dürüst ayakkabısı, üzerinde giysisi, cebinde parası olmadan umut yolculuğuna çıkan bir çocuk düşünün…” cümlesi dikkat çekiyor.

Üstat Bozkurt’un yaşadığı zorluklar, Erdemir’de ve bazı kuruluşlardaki çalışma yaşamı ile sonrası ele alınan kitap, “Şinasi Bozkurt Hikayesi”ne dönüştürülmüş.

Şinasi Bozkurt Kimdir?

Şinasi Bozkurt 1942 yılında Karabük Mehterler köyünde doğdu. İlkokulu tamamladıktan sonra köyünden ayrılarak Karabük'te çeşitli yerlerde girdiği işlerde hayatını kazanmaya çalıştı.

Karabük Demir ve Çelik Genel Müdürü Cevat Süberk ile tanışması dönüm noktası oldu.

Erdemir'in kurulmasına tanıklık etti. 1967 yılında Erdemir Sosyal Hizmetler'de çalışmaya başladı. Emekli olduktan sonra iş hayatına atıldı. Yaşadığı şehrin en kaliteli yemek organizasyonlarını yaptı. İş hayatının yanında siyasi ve sosyal hayatta da her zaman aktif oldu. Saygılı, bir o kadar da saygın kişiliğinden ödün vermeyen Şinasi Bozkurt, bu yönü ile toplumun her kesiminden, her zaman takdirle karşılandı. 78 yaşındaki Şinasi Bozkurt, halen hayat dolu ve birikimi ile topluma örnek insan olarak yaşamını Karadeniz Ereğli’de idame ettiriyor.