Karadeniz Ereğli ilçesinin Ormanlı beldesinde ikamet eden Topal ailesi, sağlık sorunlarından ve maddi imkânsızlıklardan dolayı zor günler geçiriyor. Verem, Covid-19 atlatan aynı zamanda şeker hastalığı olan Ahmet Topal, felçli annesi ve Alzheimer hastası babasına bakmakta zorlandığını anlattı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde, ikamet eden Ahmet Topal (35), yüzde 93 oranında engelli raporu olan annesi Fatma Topal (71), Alzheimer ve kalp rahatsızlığı, ayrıca doğuştan belinde engeli bulunan babası Yusuf Topal’ın (79) ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyor.

2013 yılında, Tekirdağ’da bir fabrikada çalışıp ailesine destek olduğunu ifade eden Ahmet Topal, annesi felç geçirince babasının annesine bakmakta yetersiz kaldığından dolayı işini bırakıp, Ormanlı’ya gelmek zorunda kaldığını söyledi.

Annesinin vücudunun bir kısmının tutmadığını ve zaruri ihtiyaçlarını bile tek başına karşılayamadığını anlatan Topal, zaten rahatsızlıkları olan babasının durumunun da üç hafta önce kötüleştiğini belirtti.

Kendisinin de hasta olduğunu kaydeden Ahmet Topal, psikolojik olarak ta yıprandığına dikkat çekerek, yetkililerden yardım istedi ve durumunu şu ifadelerle özetledi;

“Ailece Korona virüse yakalandık. Hafif şekilde atlattık. 2020 yılında Verem tedavisi gördüm. Bende, annemde şeker hastası. Annemin yüzde 93 oranında engelli heyet raporu var. Defalarca hastaneye getirdik. Hem Ereğli Devlet Hastanesi hem de Zonguldak Araştırma hastanesinde tedavi gördü. Annem felç geçirince şehir dışındaki işimi bırakmak zorunda kaldı. Babamın durumu o zamanlar daha iyiydi ancak yetersiz kalıyordu. Üç hafta önce babamda kötüleşti. Üç defa ambulansla Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. İki defa da biz getirdik. Babam zaten doğuştan bel kısmından engelli. Hastanede, Alzheimer teşhisi koyuldu. Kalbinde de sorun varmış…”

“BEYİN KANAMASI GEÇİRDİĞİ HAFTALAR SONRA ORTAYA ÇIKTI” İDDİASI!      

79 yaşındaki babası Ahmet Topal’ın yaklaşık 3 hafta önce eve geldiğinde tarlada düştüğünü söylediği anlatan eden Topal; “Babam üç hafta önce tarlada düşmüş. Kafasını toprağa vurmuş. Ondan sonra ani şekilde tuhaflaşmaya ve kötüleşmeye başladı. Rahatsızlandı. Kendini bilmez oldu. Günden güne kötüleşti. Tepkisiz kaldı. Bu süreçte üç defa ambulansla, iki defada kendi imkanlarımız ile Devlet hastanesine getirdik. Yatış sağlamadılar. Ambulansla gittiğinde, ambulansla eve getirdiler. Alzheimer dediler. Korona’yı hafif atlattığını söylediler. Röntgen çekmişler, tahlil yapmışlar. Maalesef beyin kanaması geçirdiği çok geç anlaşıldı. Birkaç gün önce Zonguldak Araştırma Hastanesine getirdik. Beyin emarı çekilinde kanama geçirdiği anlaşıldı. Üç hafta önce tarlada düştüğünde olmuş ve kan pıhtılaşmış. O sebeple davranış bozuklukları olmuş. Doktor, felç ve ölüm tehlikesi atlattığını ancak durumunun iyi olmadığını söyledi. Ayrıca, Alzheimer başlangıcı teşhisi de kondu. Kalbinde de sıkıntı var. Hastanede 4 ay yatması gerekiyormuş. Refakatçi olarak kalmam gerekiyor ancak annemi yalnız bırakamıyorum. Ablam Tekirdağ’da çalışıyor. İzin alıp geldi. Hastaneye de ablam annemin yanında olduğu için amcamla getirebildik. Ereğli’deki hastaneye de bir komşumuzun yardımıyla gelebildik. Annemi yalnız bırakıp, hastanede kalma durumum yok. Felçli olduğu için ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Hastanede de refakatçi kalamadığım için yatış sağlayamadılar. Benimde psikolojim bozuldu. Babamın ve annemin tedavisi için yardım istiyorum. Maddi durumumuz iyi değil ama öncelikli isteğim babamın hastaneye yatırılması ve annemin de daha düzenli şekilde tedavi görmesi gerekiyor. Çaresizim!

Babam engelinden dolayı belediyeden malulen emekli oldu. Bakım aylığı bağlandı ancak maddi durumumuz kötü. Babam ve annemin, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorum. Kendim de hastayım. Yemek ve temizliği yapıyorum. Günde en fazla 2 saat uyuyabiliyorum. 

Annem, babam benim her şeyim ancak çaresiz ve yetersiz kaldığım için bunları açıklamak zorunda kaldım. Komşularımız zaten biliyor. Bazen sağ olsunlar yemek getiriyorlar. Ziyaretimize geliyorlar. Muhtarımız ve Ormanlı belediye başkanının da konuyla ilgili bilgisi mevcut. Destek çıkanlardan Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum.”