Sergi, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı ve belediyemizin işbirliğinde Cumhuriyet Halk Evleri ve Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılanların hazırladığı örneklerden oluşuyor.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık,  “Unutulmaya yüz tutan el sanatlarının yaşatılması konusunda yerel yönetimlerin büyük katkıları oluyor. Biz de Ereğli Belediyesi olarak bu konuda son derece duyarlıyız. Cumhuriyet Halk Evleri’nde pek çok kursun açılması konusunda çabalarımız, desteklerimiz var. Üniversitelerin de bu konudaki çalışmalarının önemli olacağını düşünüyorum. Üniversitelerden el sanatlarının yaşatılması, korunması, kayda alınması ve geliştirilmesi konusunda daha güçlü adımlar atmalarını bekliyoruz” dedi. Posbıyık sergiyi düzenleyen Öğretmen Emine Altuntaş’a ve öğrencilerine teşekkür etti.

Sergiye Kaymakam Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canan Ayan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Editör: TE Bilişim