Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis toplantısında, yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Pandemi döneminde belediyenin 199 kiracısından 1 milyon 600 bin TL tutarında kirayı almadıklarını anlatan Posbıyık, Ak Partili 3 milletvekilinin Ereğli’ye yapılacak hizmetleri engellediklerini söyledi.
Posbıyık konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Pandemi döneminde çok büyük sıkıntılar çekildi. O dönemlerde de her konuda önderdik, maske ürettik. Diğer konularda başarılı oldu, malzeme dağıtımı, dezenfektan konusunda… Bu arada kira yardımı yaptık. Ereğli Belediyesi olarak; çıkan genelgelerin verdiği yetkiye dayanarak, 199 kiracının 1 milyon 600 bin TL kiralarını almadık.  Bunu gelen genelgeler doğrultusunda almaktan vazgeçtik. Bu konuda da teşekkürler almaya devam ediyoruz. Mağdur vatandaşlarımıza gıda yardımları yapmaya devam ettik ve halen daha da devam ediyoruz. 
Yapılanı alkışlamak kadar iyi bir şey yok. İyi iş yaptığında onu alkışlamam lazım, germekle bir şey kazanılmaz. AK Parti İlçe Başkanı, siyasetten evvel değerli dostum demeç vermiş. ‘Sahilden başka ne yaptı’ diyor; doğalgazı kim getirdi, bu memleket susuzluktan kırılıyordu, omuzlarda tenekelerle su taşınıyordu. Susuzluktan kim kurtardı. 100 dönümlük mezarlığı kim yaptı. Ayıptır ya. Yaptıklarımı halk biliyor, sizin bilmenize gerek yok. Siyasette kibir kadar kötü bir şey yoktur. “Kibirlenme sultanım, senden daha büyük Allah var” Kibir siyasetçiyi sıfırlar. İstediğini yap.  Geçen akşam Faruk Yazıcı’nın düğününe gittik. MÜSİAD Genel Başkanı yanımdaydı. Sayın İlçe Başkanı geldi, ona selam verdi, benim gözlerime baktı ama selam bile vermedi. ‘Kibirlenme sultanım, senden daha büyük Allah var’ Güme gidersin siyaset öyle bir şeydir.”

Editör: TE Bilişim