Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis toplantısında yaptığı çağrıda, Ramazan ayında sıcak yemek ve gıda kolisi desteğinde bulunduklarını belirterek; “Meclis üyelerimizden, halkımızdan rica ediyorum. Ulaşamadığımız gerçek ihtiyaç sahipleri varsa lütfen bize bildirin. Kıyıda, köşede kalan, başvurmaya utanan kim varsa… Biz, evine sıcak yemek girmeyen, gıda kolisi olmayan kimse kalmasın istiyoruz. Sağ olsunlar, ismini açıklamamızı istemeyen bir çok iş insanı bizim bu yardımlarımıza destek oluyor” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısının ilk oturumu AKM Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın başkanlığında yapıldı.

Başkan Halil Posbıyık, gündem dışı yaptığı konuşmada belediyenin Ramazan ayında yaptığı yardımları açıklayarak, yardım için başvurmayan ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için kamuoyundan destek istedi.

 “EVLERE SICAK AŞ ULAŞTIRIYORUZ”

Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Mübarek Ramazan ayına girdik. Ramazan ayının İslam dünyasına, ülkemize ve Ereğlimize hayırlara vasiyle olmasını diliyorum. Bizler de sizlerin desteğiyle, aş dağıtmaya başladık. 3 kap yemek dağıtıyoruz yaklaşık 400 aileye ulaştık, 1200 kişilik yemek dağıtıyoruz.

Ancak; meclis üyelerinden de halkımızdan da rica ediyorum, ulaşamadığımız kişiler varsa denetlememizi yapıp yemek götürebiliriz; hiçbir kısıtlama yok.

YARDIM KOLİLERİ DAĞITLIYOR

Gıda kolilerini de periyodik olarak dağıtmaya devam ediyoruz. İhtiyaç sahipleri, Merkez Cumhuriyet Halk Evi’ne gelip koli için başvuruda bulunabilirler.

Kolileri Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün ekiplerinin denetimiyle dağıtıyoruz. Muhtarlıklara, derneklere vermiyoruz, suiistimal edildiği zamanlar oldu. Geniş bir ekibimiz var, kendimiz dağıtıyoruz. Bize dernekler de kooperatifler de muhtarlıklar da liste verebilir. Biz inceleyip hem aş hem koli verebiliriz. Bir çoğu ismini açıklamamızı istemiyor ama iş insanlarımız da hem sıcak yemek için bakliyat, sebze yardımı yapıyor hem de koli yardımı yapıyor. Özellikle bu Ramazan ayında ülkemizdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı sağ olsunlar iş insanlarımız ilgi gösteriyor. Hepsinden Allah razı olsun.

ACEZE YARDIMI YAPIYORUZ

Aynı zamanda hiçbir sosyal bağlantısı olmayan, aylık almayan kimsesiz insanlara aceze yardımı altında 800 TL veriyoruz. Bunun prosedürü var; devlet ortaya koyduğu için kurallara uyuyoruz. Ulaşamadığımız kişiler varsa bize yardımcı olun. Yardım almak isteyen kişiler ses çıkaramaz, nasıl başvuracağını da bilemez. Bu aylarda mutlak suretle evine sıcak aş girmemiş kimse, kolisi olmayan kimse kalmasın, aceze yardımı olmayan kalmasın istiyoruz.”