Kdz. Ereğli Belediyesi, son 15 yılda 100 ton bitkisel atık yağ toplayarak geri dönüşüme gönderdi. Kentin 30 ayrı noktasına kurulan Tekstil Atık kumbaralarıyla da son 4 yılda 107 ton kullanılmış giysi toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. 5 litre atık yağa karşılık bulaşık deterjanı veriliyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün sürdürdüğü geri dönüşüm projesiyle önemli sonuçlar elde ediliyor. Son 15 yılda 100 ton bitkisel atık, son 4 yılda 107 ton tekstil atığı toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Temizlik İşleri Müdürü Sezgin Okumuş, yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgiyi verdi:

“İlçemizdeki işyerlerinde (kafe, restoran, pastane, vs.) ve konutlarımızda oluşan bitkisel atık yağlar diğer atıklardan ayrı toplanmaktadır. Bu yağlar geri dönüşüm tesislerine gönderilmekte ve biyodizel üretiminde kullanılmaktadır. 2007 yılından itibaren bu güne kadar ilçemizde yaklaşık 100 ton bitkisel atık yağ topladık. Evlerimizden kaynaklanan atık yağlar için, 5 litre bitkisel atık yağ getiren kişilere bulaşık deterjanı verilmesi kampanyası devam ediyor.

-107 TON TEKSTİL ATIĞI TOPLANDI-

Kentimizde ayrıca kullanılmış giysi ve ayakkabıların toplanmasına 2018 yılının Kasım ayında başladık ve 30 adet toplama noktası oluşturuldu. Bugüne kadar yaklaşık 107 ton atık giysi ve ayakkabı toplandı. Atık kumbaralarında toplanan kullanılamayacak durumdaki giysiler geri dönüşüm tesislerine gönderildi.”

Editör: TE Bilişim