Kilolu hanımlar nasıl giyinmelidir?

Her bayan fit ve güzel bir vucüda sahip olmak ister ama ne yazık ki bazen hareketsiz yaşam şartları,yanlış beslenme ya da sağlık sorunları nedeniyle kilo alımı kaçınılmaz olur.O zamanda özellikle, kilolu hanımlar nasıl giyineceklerini şaşırırlar. Çünkü her hanım gibi onlarda güzel görünmek isterler.Oysa kilolu olsanız bile bazı noktalara dikkat ederek hem şık hem de rahat giyinebilirsiniz.

Fazla renkli ve büyük desenlerden kaçının

Kilolu hanımlar ilk olarak kıyafetlerini seçerken fazla renkli ya da büyük desenli elbise ya da bluzlardan kaçınmalıdır. Çünkü fazla renkli modeller ya da büyük desenli kıyafetler kilonuzu daha da belirginleştirir hatta daha bile kilolu gösterebilir.Fazla renkli giyinmek ve kıyafetlerde büyük desenleri seçmek yerine daha sade modeller seçerek çok daha şık görünebilirsiniz.

Dar kesim,vücüda oturan modellerden kaçının

Her ne kadar kilolu hanımlarda fit hanımlar gibi giyinmek isteseler de ne yazık ki dar kesimli bluzlar ya da elbiseler onların kilolu yerlerini çok fazla ortaya çıkararak güzel görünmelerini engeller. Bu nedenle vücüda oturan elbiseleri ya da bluzları kilolu hanımlar fazla tercih etmemelidir. Ama ille de kilolu hanımlar vücuda oturan bir bluz giymek isterlerse bu bluzu düğmeleri açık rahat bir gömlekle kombinleyerek fazla kilolarını gizlemeyi başarırlar ve çok daha güzel görünürler.

Enine değil boyuna çizgiler tercih edin

Kilolu hanımların dikkat etmesi gereken bir diğer noktada üst giyimde enine çizgileri olan kıyafetlerden kaçınmaları olacaktır. Çünkü enine çizgiler, her zaman kilolu hanımları daha da kilolu gösterir oysa enine çizgiler yerine kıyafetlerde boyuna çizgiler seçerlerse hem giydikleri kıyafet daha çok yakışır hem de daha ince görünürleer

Pelüş kabanlar yerine trençkotları tercih edin

Son yıllarda pelüş kazaklar ya da pelüş kabanlar çok moda olsa da kilolu hanımların bu kıyafetlerden kaçınması gerekmektedir. Çünkü pelüş kıyafetler, insanları daha da iri gösterir. Kilolu hanımlar, pelüş kaban yerine bu yıln diğer bir trendi olan şık bir trençkot giyerek hem modayı takip ederler hem de daha şık ve güzel görünürler.

Çok açık renklerden kaçının.

Beyaz, krem rengi gibi renkler ne yazık ki vücut ölçülerini daha çok belli eder. Oysa siyah tam tersi kilolu hanımları daha da zayıf gösterir. Tabi bu kilolu hanımlar hep siyah ya da koyu renkler giyecek anlamına gelmez. Bunun yerine kilo fazlalığınız eğer üst kısmınızda ise buraya daha sade siyah bir kazak ya da bluz giyebilir ve bunu da yeşil ya da mavi gibi renkli bir pantolonla kombinleyebilirsiniz.

Kıyafetinizi şıklaştıracak aksesuarlar

Aksesuarlar, her zaman kıyafetlerin daha bir güzel daha bir şık görünmesin sağlar.Bu nedenler kilolu hanımlarda kıyafetlerini şıkllaştırmak ve güzelleştirmek için değişik aksesuarlar kullanabilir. Mesela siyah bir bluzu desenli bir eşarpla renklendirebilir ya da bir elbiseyi şık broşla şıklaştırabilir.