Youtube Giremiyorum Sorunu ve Çözümü

Birkaç birbirinden farklı çözüm yolu ile platformu çok daha hızlı kullanabilir ve bağlantı sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz.

Youtube üzerine bazı zamanlar erişim yasakları uygulanmaktadır. Bu nedenle platforma giriş yapamıyor olabilirsiniz. Aynı zaman da internet sağlayıcınız veya tarayıcınız üzerinde oluşan arızalardan dolayı Youtube platformunu rahat ve hızlı bir şekilde kullanamıyor olabilirsiniz.

Youtube Bağlantı Problemi Çözüm Önerileri

Çözüm önerileri olarak Windows işletim sistemi kullanan kişilerin bilgisayarları içerisinde bulunan HOSTS dosyasındaki oluşan bir problemi çözerek erişimi sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Bu dosyaya ulaşmak için izleyeceğiniz dosya yolu ‘’C:\Windows\System32\drivers\etc’’şeklindedir. ETC klasörüne sağ mouse butonu ile tıklayarak açılan pencereden birlikte aç seçeneğini seçin. Programlar arasından ise Not Defteri’ni seçerek devam edin.

Dosya içerisinde bulunan bilgileri tamamen silin. Kolay yöntem olarak Ctrl-A kısayolu ardından delete tuşuna basabilirsiniz. Yaptığınız işlem sonrası not defterini kapatın ve değişiklikleri kaydedin. Bu işlemleri doğru şekilde yaptığınız taktirde probleminiz büyük olasılıkla çözülecektir. HOSTS dosyası tam olarak şu işe yaramaktadır. Tarayıcınız üzerinden bir web sitesini ziyaret ettiğiniz zaman öncelik olarak bu dosya kontrol edilmektedir. IP adresi eğer klasör içerisinde bulunuyor ise doğrulama sağlanarak web sitesine bağlanılır.

Google DNS sayesinde Youtube erişimlerinizde çok daha rahat edebilirsiniz. Google DNS sayesinde birçok erişim kısıtlaması bulunan siteye giriş yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda yapacağınız birkaç değişiklikten sonra kolayca kullanabileceğiniz bu sistem oldukça faydalı olabilmektedir. İnternette özgürce gezmenizi sağlayacak olan bu sistem ağ paylaşım merkezi üzerinden yapılan ayarlar ile kullanılmaktadır. Farklı bir konu olsa da Youtube platformu kullanırken en son çare olarak DNS tercihini seçebilirsiniz.

Bilgisayar üzerinde kullandığımız internet tarayıcıları bazı zararlı yazılımlar yüzünden bozulmakta ve arıza verebilmektedir. Kullanılmaz hale gelen bu tarayıcılar Youtube platformunu da kullanırken sizlere problem yaratabilmektedir. İzniniz olmadan değişen ayarlar yüzünden platformu düzgün bir şekilde kullanamıyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlardan kaçınmak için bazı güvenlik önlemleri almanız gerekmektedir. Örnek olarak Antivirüs yazılımları kullanmak ve bazı zararlı yazılımları def etmek en iyi tercih olacaktır. Kaliteli bir program kullanmamanız halinde zararlı yazılımlar güvenlik duvarını aşarak internet tarayıcılarını bozabilmektedirler.

Browser üzerinde oluşan problemler yüzünden Youtube ve benzeri platformları kullanmanız engellenmektedir. Bu problemin başlıca sebeplerinden biri olan zararlı yazılımlardan kurtulmak için kaliteli ve sağlam bir Antivirüs programı kullanmalısınız.

Düzenli olarak yapacağınız taramalarda zararlı bir yazılım bulmanız halinde bu zararlı yazılımlardan kurtularak bilgisayarınıza gelebilecek zararları engelleyebilirsiniz. Aynı şekilde kullandığınız internet tarayıcınızı değiştirmeli veya tamamen kaldırarak yeniden yüklemelisiniz. En çok tercih edilen tarayıcılardan olan Chrome, Firefox veya Opera tarayıcılarını kullanabilirsiniz. Bu tarayıcıların nasıl sıfırlanacağı konusunda bilgi sahibi değilseniz tarayıcıların rehber sitelerine uğrayabilir ve kolay bir şekilde bilgi edinebilirsiniz. Tarayıcı ayarlarınıza erişmek isteyen uygulamaları engelleyerek bu problemden büyük ölçüde uzak durmanız mümkün. Genel olarak farklı programlar altında gizlenmiş olan bu zararlı yazılımlar tarayıcı ayarlarınızı değiştirmek için sizden izin istemektedir. Bu sayede tarayıcınızın ayarları izniniz olmadan isteğiniz dışında değiştirilir ve oldukça büyük bir problem ile karşı karşıya kalırsınız. Hepimiz birçok reklam içeren saçma tarayıcı reklamlarının karşımıza çıktığına şahit olmuşuzdur. En kolay verilebilecek örneklerden biri de işte budur. Bu gibi problemlerden kaçınmak için tarayıcı ayarlarınız konusunda yetki isteyen uygulamaları kısıtlamalı ve sınırlandırmalısınız. Uzantılar sekmesinden bu yetkilere kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim