Windows Ürün Anahtarı Öğrenme Yöntemleri

 Genellikle laptoplarınızı ya da masaüstü bilgisayarlarınızı elektronik firmalardan alırsanız fiyata orijinal ürün anahtar fiyatı da eklenmiş olacaktır. Ancak FreeDOS olarak satın aldığınız laptoplarda işletim sistemleri yüklü değildir. Bu nedenle sizlerin bunu temin etmesi gerekir. Sokak arasında da yükletebileceğiniz bu yazılımların orijinal olup olmadığını anlamak için makinenizden yapabileceğiniz çok basit bir yöntem vardır.

Satın aldığınız laptopun alt kısmından yapıştırılmış toz pembe renkli bir etiket görüyorsanız üzerinde gördüğünüzü 25 haneli harf ve rakam sizlerin ürün anahtarıdır. Eğer bu etiket hala duruyor ise fotoğrafını çekmenizde ya da bir alana not almanızda fayda vardır. Bilgisayarınız çöktüğünde ve temiz kurulum yaptığınızda bu anahtara ihtiyaç duyacaksınız.

Başka bir yöntem ise;

  • Öncelikle başlat menüsünü açın ve aram kısmına ‘komut istemi’ yazın,
  • Eğer bilgisayarınız da birden fazla kullanıcı girişi mevcut ise bu işlemleri yapmak için yönetici konumundaki oturumu kullandığınızdan emin olun,
  • Açılan komut ekranına wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey’ yazın.
  • Aşağıda bilgisayarınızın sahip olduğu orijinal kodu görebileceksiniz.

Diğer bir yöntem ise çok bilindik bir program olan ProduceKey programını aktive etmek bunun için;

  • Arama butonuna ProduceKey yazıp ilk siteye tıklayın,
  • Download butonuna tıklayıp .zip dosyasını indirin,
  • İndirdiğiniz dosyaya sağ tuş yapıp klasöre çıkar deyin,
  • Klasördeki ProduceKey.exe dosyasını çalıştırarak ürün anahtarınızı öğrenebilirsiniz.

Eğer bilgisayarınızı açamıyor ve yeniden kurulum yapmak için Windows ürün anahtarınıza ihtiyaç duyuyorsanız sabit diskinizi başka çalışan bir bilgisayara takarak öğrenebilirsiniz. Sabit disk laptopunuzun iç kısmında bulunur bunun için bir profesyonelden yardım almanız gerekebilir.

Windows Ürün Anahtarımın Orijinal Olması Önemli Mi?

Sahip olduğunuz anahtarın orijinal olması sizler için birden fazla artıya beraberinde getirilir. Windows belli aralıklarla kullanıcıların ihtiyaçlarını belirleyip gidermek için birden fazla yazılım geliştirir. Bu yazılımları da belli aralıklarla bilgisayarların güncellenebilmesi için internet aracılığı ile kullanıcılara yönlendirir.

Belirli aralıklar ile gelen güncellemeler ile bilgisayarlarınızın performansı daha da yükselir ve kullanım kolaylığı kazanırsınız. Ancak ürün anahtarınız orijinal değil ise internet kullanımı ve güncellemeler sizler için sorun oluşturabilir. Günümüzde hala Windows 7 ve Windows 8 yazılımı kullanan bilgisayarlar mevcut. Özelikle de devlet kurumlarının çoğunda hala eski işletim sistemleri kullanılmakta.

O sürümler için güncellemeler yapılmasa da eğer sahte yazılım kullanılıyor ise internet kullanımı sınırlandırılmış durumdadır. Bu nedenle bilgisayarınızın orijinal bir ürün anahtarına sahip olması önemlidir.

Windows Ürün Anahtarı Neden Önemlidir?

Windows ürün anahtarı bir işletim sisteminin sorunsuz çalışması için önemli bir etkendir. Ürün anahtarı olmayan bilgisayarlarda internet bağlantısı ve işlem yapılması olanaksızdır. Sahip olduğunuz donanım çeşitlerini göre Windows’un çeşitli işletim sistemlerinden yararlanabilirsiniz. Ürün anahtarı kullanımı bilgisayarınızın hızlı çalışmasını da etkilemektedir.

FreeDOS şeklinde satılan bilgisayarlarda Windows işletim sistemi yüklü değildir. Bu nedenle bilgisayarı çalıştırmak mümkün olamaz. Ancak işletim sistemine fazla para ödemek istemiyorsanız temiz bir kurulum için USB’niz üzerine Windows 10 ya da kullanmak istediğiniz işletim sistemini yükleyebilirsiniz. Ancak bu işlemi yapmak içinde Windows ürün anahtarına ihtiyaç duyarsınız.

Bu anahtarı elde edebilmek içinse internet üzerinde çok daha uygun fiyatlı satılan sitelerden mailinize gönderilen ürün anahtarından faydalana bilirsiniz. Bu sayede çok daha uygun fiyata bir işletim sistemi sahibi olursunuz. Bu işlemleri tamamlamak sizler için zor ise bir profesyonelden yardım alabilirsiniz. Ya da internetten satın aldığınız ürün anahtarını girerek Windows’un kendi sitesinden USB’nize işletim sistemi yazılımını aktarıp, FreeDOS bilgisayarınıza yeni bir işletim sistemi yükleyebilirsiniz.