İnternetin hayatımızda büyük bir öneme sahip olması ile birlikte web siteleri ayrı bir önem kazandı. Bilgilere daha kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlayan web siteleri, insanlara pek çok konuda yardımcı oluyor. Yatırım yapmaktan tutun öğrenciler ödevlerinde dâhi web sitelerinden yararlanıyor. Web sitelerin bu kadar çok alternatifler sunması sonucundan insanlar web sitesi kurmaya yöneliyor.

Çoğu kişinin merak ettiği “Web Sitesi Nasıl Kurulur?” sorusu bu konudaki en çok merak edilen sorulardan bir tanesidir. Öncelikli olarak günümüzde web sitesi kurmak için pek çok ücretli veya ücretsiz uygulama bulunuyor. Bu uygulamalar aracılığıyla kolay bir şekilde web sitesini kurabilir ve aynı zamanda bu işten kazanç sağlayabilirsiniz.

WordPress ile internet sitesi kurmak insanların web site kurmak için başvurduğu yöntemlerden bir tanesidir. Bu yöntemi kullanmak istemeyen kişiler ise birçok uygulama üzerine rahatlıkla web sitelerini kurabiliyorlar. Sizlere yazımızda bu iki seçenek ile web site kurmayı anlaşılır bir şekilde anlatacağız. Bunun yanında bütçenize göre ücretli veya ücretsiz web site kurma yollarını seçmeniz gerekmektedir. Bu seçimi yaptığınız takdirde web sitesi kurma işlemleri daha kolay bir şekilde gerçekleşecektir.

Web Sitesi Kurmak İçin Neler Gereklidir?

Web sitesi kurmayı amaçlayan kişilerin akılına takılan sorulardan bir tanesi olan “Web Sitesi Kurmak İçin Neler Gereklidir?” sorusu, en çok merak edilen sorulardan bir tanesidir. Aslında bakacak olursak web sitesi kurmak için bilmeniz gereken iki önemli terim vardır: Domain ve hosting’dir. Bu iki terim web site kurma aşamalarının büyük bir bölümünü oluşturuyor. Kuracağınız web sitenin adresi, adı gibi önemli bilgileri içerir.

Bu adımlar toplamda 10 illa 15 dakika civarında sürmektedir. Bundan sonra ise başka önemli bir adım olan site içerisine yükleyeceğimiz içerikler için CMS oluşturmanız gerekmektedir. En sonunda ise siteniz içerisindeki görünümü, temayı belirleyip uygulamanız gerekmektedir. Bunun için bir web tasarımcılardan yardım almanızda fayda var. Böylelikle sitenizin hem daha kaliteli görünmesini hem de ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi sağlayacaktır.

Ücretli ve Ücretsiz Site Oluşturucuları

Turhost İle Web Sitesi Oluşturmak

Site oluşturucuları genellikle hazır ve kolay bir şekilde web site kurmayı amaçlayan kişilere hitap eden bir sistemdir. Web sitesini oluşturan buton, görseller, metin kutuları gibi öğeleri oldukça kolay bir şekilde sürükleyerek sitenizi oluşturabilirsiniz.

Bu şekilde olan site oluşturucularına çoğu kişi tarafından büyük bir ilgi gösterilmektedir. Bu hazır web site kurucu platformlarından bir tanesi Turhost’dur. Bu platform ile birlikte kodlama bilmeyen çoğu kişi rahatlıkla web sitelerine kurabilir, kullanıcılara sunabilmektedirler. Turhost’un içerisinde bulunan Site Kur sayesinde rahatlıkla web sitesi kurabilirsiniz.

Site Kur’un içerisinde yer alan bazı alternatif yollar sayesinde rahatlıkla web sitesi oluşturulabiliyor. En ayırt edici özelliklerinden bir tanesi olan öğeleri sürükle bırak seçeneği, rahat bir şekilde web sitenin içerisini oluşturmayı sağlıyor. Ancak Turhost’un içerisine bulunan Site Kur sistemi ücretli bir sistemdir. Bütçeniz el verdiği takdirde uygun fiyatlı bu sistemi alabilir, gönül rahatlığıyla işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

WordPress İle Web Sitesi Oluşturmak

WordPress ile site kurmak diğer hazır web site kurucuları kadar kolay olmasa bile tercih edilen yollardan bir tanesidir. WordPress’ in diğer site kurucularından en büyük farkı, her türlü web sitesine uygun CMS sistemi olmasıdır. Web sitesi kurmaktaki amacınız ne olursa olsun WordPress ihtiyaçlarına yönelik karşılık verecektir.

Ücretsiz Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Ücretsiz web site kurma için pek çok platform bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • WİX
    Yaygın bir şekilde kullanılan WİX, ücretsiz web sitesi kurmak için tercih edilen uygulamalardan bir tanesidir. Dilerseniz kendi içerisinde yer alan bazı ayrıcalıklar için ücretler ödeyebilirsiniz. Ancak hızlı, sade bir web sitesi kurmak istiyorsanız WİX tam size göre bir uygulamadır.

  • Site123
    WİX ile aynı sisteme sahip bu platform ile kolay ve ücretsiz bir şekilde web site kurabilirsiniz. WİX ile arasında tema farkı bulunuyor. Bunun haricinde hizmet sunumu gibi pek çok konuda tamamen aynı bir uygulamadır. Site123 ile alternatif bir şekilde web sitesi kurabilir, dilediğiniz içerikleri kullanıcılara paylaşabilirsiniz. Hem de bunları hiçbir ücrete tâbi tutulmadan gerçekleştirebilirsiniz.