Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Günümüzde Twitter uygulaması son zamanların popülaritesi yüksek sosyal ağları arasındadır. Özellikle haber yönü yüksek olan Twitter, gelişen özellikleri ile kullanıcı kitlesini arttırmaya devam etmektedir. Ülkemizde çok fazla Twitter kullanıcısı bulunmaktadır. Elbette zaman zaman kullanıcılar çeşitli nedenlerden ötürü Twitter hesabını kapatmak ya da bir süreliğine dondurmak istemektedirler. Ancak pek çok kullanıcı Twitter hesabı nasıl silinir konusunda yeterli bilgiye sahip değildir. Yeni hesap açmak isteyen kullanıcılar ise eski hesabın kullanıcı adı ile yeni hesap açmak konusunda sıkıntı yaşamaktadırlar.

Twitter hesabını kalıcı olarak kapatmak ve Twitter hesap dondurma işlemleri birbirinden farklıdır. Twitter hesap dondurma işleminde yalnızca hesabınızı diğer takipçilerin erişemeyeceği şekilde istediğiniz zaman zarfı içerisinde devre dışı bırakabilirsiniz. Yani hesabınızı istediğin zaman yeniden aktif etme imkanınız bulunmaktadır. Twitter hesabını kalıcı olarak silme işlemini ise aşağıda sizinle paylaştığımız adımları takip ederek rahatça uygulayabilirsiniz.

Twitter Hesabı Silinmeden Önce Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Kalıcı Twitter hesabı silme işlemi sonrasında mevcut hesabınız tamamen kapanır. İşlem sonrasında aynı şifre ve kullanıcı adıyla yeniden oturum açamazsınız. Yani yeni bir hesap açtığınızda sıfırdan takipçi kazanmamız, takip listenizi ve profilinizi yeniden yapılandırmanız gerekmektedir. Bu kapsamda Twitter hesabı silmeden önce kesin karar vermelisiniz. Çünkü silme işlemi gerçekleştikten sonra silinen hesabın bilgilerine yeniden ulaşamayacağınız gibi takipçileriniz de tamamen sıfırlanacak.

Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silmeden Önce Arşivleme

Twitter hesabını kalıcı olarak silmeden önce hesabı kullandığınız süre içerisinde yapmış olduğunuz paylaşımları ve verilerinizi arşiv olarak saklayabilir ve indirebilirsiniz. Twitter'ın sunmuş olduğu bu imkan sayesinde kullanıcılar, hesabın kullanıldığı zaman zarfı içerisindeki tüm paylaşımlar arşiv olarak kaydedilebilirler. Bu işlemi gerçekleştirmek için ilk olarak Twitter uygulamasında ‘ayarlar’ bölümünü açın. Daha sonra hesap kısmında bulunan ‘Twitter arşivin’ seçeneğine tıklayın. Karşınıza ‘arşivini iste’ seçeneği çıkacaktır. Bu butona bastıktan sonra verileriniz sisteme kayıtlı olan mail hesabınıza gönderilecek.

Eski Hesabın Kullanıcı Adı İle Yeni Hesap Açmak

Kullanıcıların çoğu hesaplarını kapattıktan sonra yeni hesap açmaktadır. Yeni kullanıcı adını belirlerken tercihleri eski kullanıcı adını tekrar aktif şekilde kullanmak olsa da sistem buna izin vermemektedir. Dolayısıyla eski hesabın kullanıcı adı ile yeni hesap açmak için hesabınızı silmeden önce mevcut kullanıcı adınızı değiştirmeniz gerekir. Bu şekilde kullanıcı adınızı sistemden kaldırmış olacağınızdan yeni hesabınıza bu ismi verebilirsiniz.

Twitter Kalıcı Olarak Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Twitter kalıcı olarak hesap silme işleminizi yazımızın içeriğinde bulunan adımları takip ederek hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Twitter oldukça popüler ve dünya genelinde kullanılan bir sosyal medya uygulamasıdır. Özellikle haber yönü baskın olan uygulamayı pek çok kişi ülkenin ve dünyanın gündemini takip etmek için kullanmaktadır. Twitter uygulaması üzerinde hesabı bulunan kullanıcılardan bazıları mevcut hesaplarını kalıcı olarak silmek istemektedir. Bunun başlıca amacı kullanıcıların kişisel velilerini sosyal medya platformundan kaldırmak istemeleridir. Sizinle aşağıda paylaştığımız adamlar ile iOS ve Android üzerinden Twitter hesabını kapatma işlemini adım adım gerçekleştirebilirsiniz.

Android Üzerinden Twitter Hesabı Kalıcı Silme İşlemi

Android sistemli cihazınızda Twitter hesabınızı kalıcı olarak silme işlemini gerçekleştirmek için şu aşamaları izlemeniz yeterlidir:

  • İlk olarak Android sistemli mobil cihazınızda Twitter hesabınıza giriş yapın.
  • Ana sayfa üzerinde sağ üst köşede yer alan dişli çark simgesine ya da profil fotoğrafınızın üzerine tıklayın.
  • Açılan menüde karşınıza ayarlar seçeneği çıkacak, bu seçeneğine tıklayın.
  • Son olarak karşınıza çıkan seçenekler içinde 'hesabımı devre dışı bırak' seçeneğinin üzerine tıklayın.
  • Bu şekilde Android cihazınız üzerinden Twitter hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

İOS Üzerinden Twitter Hesabı Kalıcı Silme İşlemi

iOS cihazınız üzerinden mevcut Twitter hesabınızı tamamen kapatmak için aşağıda bulunan adımları izlemeniz yeterlidir:

  • İlk olarak iOS mobil cihazınızda yüklü olan Twitter uygulamasına giriş yapın ve hesabınızı açın.
  • Ana sayfa üzerinde bulunan dişli çark simgesine veya profil resminizin üzerine tıklayın.
  • Ekrana yansıyan seçenekler arasından 'ayarlar' kısmını seçerek, işleme devam edin.
  • Son olarak ayarlar menüsünün en alt kısmında 'hesabımı devre dışı bırak' seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneğe tıklayarak, Twitter hesabınızı kalıcı olarak kolayca silebilirsiniz.

Masaüstü Üzerinden Twitter Hesap Silme İşlemi

Masaüstü üzerinden Twitter hesabı kalıcı olarak kapatma işlemini doğru bir şekilde gerçekleştirmek için aşağıda sizinle paylaştığımız adımları takip etmeniz yeterlidir:

  • Masaüstü üzerinden Twitter hesabınızı tamamen kapatmak için ilk olarak https://twitter.com/login adresini kullanarak, hesabınıza giriş yapın.
  • Bu link sizi doğruda Twitter hesap kapatma sayfasına yönlendirecek.
  • Bu sayfada Twitter, kullanıcılarına mevcut hesaplarını kapatmaları durumunda karşılaşacakları hakkında bilgi vermektedir.
  • Gerekli okumaları yaptıktan sonra sizden istenen bilgileri doğru bir şekilde doldurun.
  • Son olarak, ‘… adlı kişiyi devre dışı bırak’ yazılı bir buton göreceksiniz. Bu mavi yazıya tıklayarak, hesabınızı bütünüyle kapatmış olacaksınız.

Twitter Hesabı Kaç Günde Kalıcı Olarak Silinir?

Yukarıda sizinle paylaştığımız Twitter hesabı kalıcı olarak kapatma adamlarını tamamladıktan sonra hesabınız devre dışı bırakılır. Ancak anında silinmez. Peki, Twitter hesabı kalıcı olarak kaç günde silinir? Twitter hesabının kalıcı olarak silinmesi ve tamamen kapanması için gerekli olan süre 30 gündür. Bu süreç zarfında hesabınıza şifreniz ve kullanıcı adınız ile giriş yaptığınız takdirde, hesabı kalıcı olarak silme işleminiz iptal olacaktır. Eğer belirtilen bu süreç zarfında Twitter hesabınıza giriş yapmaz iseniz, sistem üzerinde bulunan bütün verileriniz ve bilgileriniz tamamen silinir.

Twitter Hesap Dondurma İşlemi

Bazı kullanıcılar hesaplarını tamamen kapatmayı tercih ederken, bazıları Twitter hesaplarını kalıcı olarak silmek yerine belli bir süreliğine dondurmayı tercih etmektedirler. Twitter hesap dondurma işlemi, hesabınızı kendi belirlediğiniz süre zarfınca devre dışı bırakmaktadır. Ancak bu hesabın silindiği anlamına gelmez. Dondurma işlemini devre dışı kaldırdığınız an hesabınızı bıraktığınız şekilde bulursunuz. Twitter hesabınızı kalıcı olarak sildikten sonra pişmanlık duyarsanız, kapatma işleminden sonra 30 gün dolmadan hesabınıza tekrar giriş yaptığınız takdirde hesap silme işleminiz devre dışı bırakılmaktadır. Twitter hesap dondurma işlemi ile hesabınızı istediğiniz zaman devre dışı bırakabilir; istediğiniz zaman aktif bir şekilde kullanabilirsiniz.

Twitter Kalıcı Hesap Kapatma Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu yazımızda Twitter hesabını silme ve tamamen kapatma konuları hakkında sizlere detaylı bilgiler sunduk. Yukarıdaki adımları takip ederek, sizde Twitter hesabınızı kolay bir şekilde silebilirsiniz. Ancak belirttiğimiz üzere hesabınız anında silinmemekte; 30 günlük bir süreç diliminde devre dışı bırakılmaktadır.

Yani Twitter hesabınızın tamamen kapanması için 30 gün zarfınca uygulamaya giriş yapmamanız gerekmektedir. Aksi takdirde Twitter hesap silme işleminiz iptal olacak ve hesabınız tekrar aktif hale gelecektir. Esasında Twitter’in kullanıcılarına böyle bir olanak sunmasındaki amaç, hesap sahibi kişilerin, ani bir karar verip daha sonra pişmanlık duymalarının önüne geçmektir. Eğer 30 günlük zaman içerisinde hesabınızı kapatmaya tam olarak emin olursanız, kullanıcı adınız ve şifreniz ile Twitter’a giriş yapmadığınız takdirde hesabınız sistemden kalıcı olarak silinecektir.

Editör: TE Bilişim