Twitter Hesabı Nasıl Gizlenir? (iOS, Android, PC)

Twitter uygulaması, Dünya üzerinde en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformlarının başında gelmektedir. Bu kapsamda uygulama, kullanıcılarına hesaplarını gizli ya da açık kullanma olanağı sunmaktadır. Twitter hesabı gizlemek, paylaşımda bulunduğunuz tweetleri, sadece sizi takip eden kişilerin görmesini sağlar. Ayrıca hiçbir kullanıcı paylaşım yaptığınız tweetleri retweet ederek paylaşamaz. Hesabınızı takip etmek isteyen kullanıcılar öncelikle size takip isteği yollarlar. Siz onay vermediğiniz sürece bu kişiler tweetlerinizi göremezler. Sadece siz onay verdikten sonra hesabınızı takip edebilirler. Bizde paylaşımlarına herkes tarafından erişilmesini istemeyen kişiler için bu yazımızda Twitter hesabı nasıl gizlenir konusunu ayrıntılı olarak sizlerle paylaştık.

Twitter hesabı gizlemek, kişisel bilgilerinin ve paylaşımlarının herkes tarafından görülmesini istemeyen kullanıcılar için oldukça iyi bir yöntemdir. Birçok kullanıcı Twitter hesabına iOS, Android ya da PC platformları ile giriş yapmaktadır. Bu kapsamda sizler için İOS, Android ve PC Twitter hesabı nasıl gizlenir sorularınızı sizler için oluşturduğumuz bu içerik aracılığıyla cevaplandırabilirsiniz. Ama öncelikle daha kapsamlı bir bilgi sunabilmek için sizlere Twitter herkese açık hesap ve gizli hesap arasındaki farklar hakkında bilgi vereceğiz.

Herkese Açık Ve Gizli Hesap Arasındaki Fark Nedir?

Twitter uygulamasına kaydolan kullanıcıların hesapları, varsayılan olarak herkese açıktır. Yani siz değiştirmediğiniz sürece tweetleriniz herkes tarafından görülmektedir. Herkes tarafından görülen ve etkileşim kurulabilen, tweetlerinizi korumak için ayarlar kısmından ‘tweetlerimi korumaya alma’ konusunda detaylı bilgi sahibi olabilir. Hesabınızın gizlilik ayarlamalarını güncelleyebilirsiniz.

Tweetleri koruma altına almak için yaptığınız işlemden sonra sizi takip etmek isteyen kişiler ilk olarak takip isteği göndermek durumunda olacaklar. Sadece istediğiniz kişiler, tweetlerinizi görebilecek, istemediğiniz kişilerin takip isteklerini reddedebileceksiniz. Tweetlerinizi koruma altına almadan önce hesabınızı takip etmeye başlamış kişilerin hesaplarını engellemediğiniz sürece bu kişiler tweetlerinizi görüntüleyebilecek ve etkileşim kurabilecek.

Eğer tweetlerimi kimler görebilir diye merak ediyorsanız, herkese açık tweetler, Twitter hesabı olsun veya olmasın herkes tarafından görüntülenebilir. Gizli Twitter hesabı olan kişilerde ise korumalı tweetler sadece Twitter takipçileriniz tarafından görüntülenebilir. Korumalı tweet sahibi kişilerin unutmaması gereken nokta, mevcut Twitter takipçilerinizin hala tweetlerinizi paylaşmaya ve görüntülerinizi yakalamaya devam edebileceğidir. Twitter'da başkaları ile içerik paylaşmayı seçtiğiniz takdirde bu içeriğin indirilebileceğini ya da paylaşılabileceğini unutmamak gerekir.

PC (Kişisel Bilgisayar) Üzerinden Twitter Hesabı Nasıl Gizlenir?

Adım adım bilgisayar üzerinden Twitter hesabı gizleme işlemini uygulamak için aşağıda bulunan direktifleri takip etmeniz gereklidir:

  • Masaüstü üzerinden Twitter'a giriş yapın.
  • Ana sayfada sağ üst köşede bulunan profil fotoğrafınıza tıklayın.
  • Burada ayarlar ve gizlilik seçeneğine gidin.
  • Daha 'gizlilik ve güvenlik' sekmesini basın.
  • Ekranda açılacak sayfada 'tweet gizliliği' bölümünü bulun.
  • Bu kısımda 'tweetlerimi korumaya al' seçeneğini aktif konuma getirin.
  • İşlem bittikten sonra değişiklikleri kaydet butonuna tıklayın.
  • Yapmış olduğunuz değişikliklerin geçerli olması için hesap şifrenizi girin.

İOS Ve Android Üzerinden Twitter Hesabı Nasıl Gizlenir?

İOS ve Android sistemli cihazlarda Twitter hesabı gizleme işlemi aynı adımları kapsadığından bu başlıkta anlatacaklarımızı Android ve İOS destekli cihazların tümünde uygulamayabilirsiniz.

  • İlk olarak telefonunuzda kayıtlı olan Twitter uygulamasını açarak ekranın sol alt kısmında yer alan ana sayfa simgesine dokunun.
  • Daha sonra ekranda açılan pencerenin sol üst tarafında yer alan Profil resmine dokunun. Açılan sekmede 'ayarlar ve gizlilik' bölümü bulunmaktadır. Bu bölüme girin.
  • Daha sonra karşınıza çıkan seçenekler arasından 'gizlilik ve güvenlik' bölümüne girin. Twitter hesabı gizleme işlemi bu sayfada yapılmaktadır.
  • Karşınıza çıkan sekmede 'tweetlerini korumaya al' seçeneğini işaretleyin.
  • Yapmış olduğunuz işlemi kaydederek, Twitter hesabını gizleme işlemini tamamlamış olursunuz.
  • İşlemi tamamladığınızı teyit etmek için önce ana sayfa simgesine daha sonra profil resminize dokunun. Eğer profil resminizin yan tarafında 'kilit işareti' bulunuyorsa bu, Twitter hesap gizleme işlemini doğru bir şekilde gerçekleştirdiğiniz anlamına gelmektedir.

Tweetleri Koruma Altına Alma Ve Tweetlerin Korumasını Kaldırma

Tweetleri koruma altına alma işlemini yukarıda sizinle adım adım paylaştığımız direktifler ile gerçekleştirebilirsiniz. Kısaca Twitter hesap ayarları ölümünden, gizlilik ve güvenlik ayarları sayfasından, tweet gizliliği bölümünde yer alan tweetlerimi korumaya al seçeneği ile Twitter hesabınızı gizleyebilirsiniz. İşlemi tamamladığınızda sayfanın sonunda yer alan değişiklikleri kaydet butonuna tıklayıp, değişiklikleri onaylamak için hesap şifrenizi girdiğinizde, Twitter hesabı gizleme işleminiz onaylanmaktadır.

Peki, tweetlerin korumasını kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tweetlerinizi korumasını kaldırmak için yukarıda sizinle paylaştığımız adımları takip edip 'tweetlerimi korumaya al' seçeneğinin olduğu kısma gelin. Bu bölümde 'tweetlerimi korumaya al' seçeneğinin yanında bulunan kutunun işaretini kaldırın. Aynı işlemi iOS ve Android sistemli cihazlar üzerinde de gerçekleştirebilirsiniz. Kutunun işaretini kaldırdığınız zaman Twitter hesabınız herkese açık hale gelecek.

Bu işlem ile daha önce sadece takipçilerinizi açık olan tweetleriniz, herkese açık duruma gelmektedir. Bu işlemi uygulamadan önce bekleyen takip isteklerini incelemelisiniz. Çünkü tweetlerinizi herkese açık hale getirdiğinizde bekleyen durumda kalan isteklerin hiçbiri otomatik olarak kabul edilmez. Yani takipçi istekleri bekleyen durumunda bırakıldığı takdirde bu hesapların sizi tekrar takip etmesi gerekmektedir.

Herkese Açık Tweetlerimi Korumaya Alırsam Ne Olur?

Twitter hesabını gizli yapmaya karar veren kişilerin en çok merak ettikleri soru; herkese açık tweetlerimi korumaya alırsam ne olur? Şeklindedir. Daha önce paylaştığınız, herkese açık tweetleriniz varsa tweetlerinizi koruma altına aldıktan sonra bu paylaşımlar da artık herkese açık olmayacak. Twitter arama sonuçlarında paylaşımlarınız herkese açık olarak görünmeyecektir. Tweetleriniz yalnızca kendiniz ve takipçileriniz tarafından görülebilir ve erişilebilir olacaktır.

Korumalı Tweetlerimi Herkese Açık Hale Getirirsem Ne Olur?

Peki, korumalı tweetlerimi herkese açık hale getirirsem ne olur? Bazı kişiler Twitter hesaplarını oluştururken, hesaplarını gizli yapmayı tercih ederler. Ancak daha sonra fikirlerini değiştirerek, tweetlerini herkese açık hale getirirler. Hesabını herkese açık hale getiren kişilerin tweetleri artık koruma altında olmaz. Yani daha önce korumalı olan tweetler, hesap gizliliği kaldırıldıktan sonra herkese açık hale gelmektedir.

Gizli Twitter Hesabı Faydaları Nelerdir?

Herkes tarafından bilindiği gibi günümüzde sosyal medya uygulamalarının en büyük problemi kişisel bilgi güvenliğinin korunmasıdır. Uygulamalar güvenlik ve gizlilik konusunda her ne kadar kapsamlı olurlarsa olsunlar, kötü niyetli kullanıcılar hesabı herkese açık olan kişilerin, paylaşımlarını farklı ortamlarda kullanabilmektedirler. Bu kapsamda gizli Twitter hesabı kullanarak, kişisel veri güvenliğinizi sağlamanız daha kolay olacaktır. Çünkü gizli Twitter hesabı kullanan kişilerin takipçileri ve kendisi haricinde kimse tweetlerini görüntüleyemez, erişim sağlayamaz.

Dolayısıyla kişisel güvenliği sağlamak amacıyla gizli Twitter hesabı kullanmak daha uygun bir seçenektir. Ancak herhangi bir veri ihlali durumu ile karşılaşmanız durumunda Twitter’in oluşturduğu farklı başvuru noktaları bulunmaktadır. Eğer, paylaşımlarınızın çalındığını ve sizin adınıza farklı noktalarda paylaşım yapıldığını fark ederseniz, Twitter yetkililerine bu durumu bildirmeniz gerekmektedir.

Bu yazımızda sizler için Twitter hesabı nasıl gizlenir konusunu ayrıntılı bir şekilde ele aldık. Sizde hesabınızı gizlemek ve tweetlerinizi koruma altına almak istiyorsanız, sizlerle paylaştığımız adımları takip ederek, Twitter hesabınızı güvenli bir hale getirebilirsiniz.  

Editör: TE Bilişim