Turkcell Özel Numara Kapatma Nasıl Yapılır?

Özel numaralardan gelen aramalar herkes için oldukça sıkıntılı. Bizi arayan bu numaranın amacını çoğu zaman bilemiyoruz. Son yıllarda artan telefon dolandırıcılarının en çok başvurduğu arama şeklinin özel numaralardan yapılan aramalar olduğu da bilinmektedir. Genellikle kimliklerinin ortaya çıkmasını istemeyenler ya da kötü niyetli kişiler de bu yöntemi kullanıyor. Sebep her ne olursa olsun bu aramaların oldukça rahatsızlık verici olduğu kesin. Bu aramalardan rahatsızlık duyanların ise akıllarına gelen ilk soru bu numaraların engellenip engellenemeyeceği.

Bu rahatsızlık verici durumun çözümü için operatörler yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Bu aramalardan ciddi rahatsızlık duyanlar operatörlerine bu rahatsızlığı bildirdiklerinde, operatörler bu numaraların abonelerini aramasını engelleyebiliyor. Bunun için takip etmeniz gereken adımlar aslında hiç de karmaşık değil. Bu sıkıntılı durum ile ilgili olarak ciddi mesai harcayan operatörlerin başında da Turkcell geliyor. Gelin şimdi Turkcell’de özel numaralara arama nasıl kapatılır bir göz atalım.

Turkcell Aboneleri Şanslı

Oldukça sıkıntı verici olan özel numaralardan yapılan çağrıları engelleme konusunda Turkcell kullanıcıları oldukça şanslı. Bu hizmet Turkcell tarafından tamamen ücretsiz olarak verilmektedir. Ayrıca bu işlemi gerçekleştirmek de bir hayli kolay. Özel numaralardan yapılan rahatsızlık verici aramaları engellemek için tek yapmanız gereken *253# tuşlamak olacaktır.

Zaman zaman yaşadığımız sıkıntılı durumları çözümsüz sanabiliyoruz. Ancak bu örnekte de olduğu gibi hizmet aldığımız Turkcell gibi kurumlar bu sıkıntılı durumları çözmek için oldukça yoğun mesai harcıyorlar. Umuyoruz hiç ihtiyacınız olmaz ama herhangi rahatsızlık verici bir özel numara araması ile karşılaştığınızda tüm yapmanız gerekenin *253# tuşlamak olması oldukça rahatlatıcı.

Turkcell özel numara kapama hizmeti olan *253# tuşladıktan sonra telefonunuza hiçbir özel numara araması gelmeyecektir. Bu esnada sizi özel numaradan arayan biri olursa duyacağı mesaj “Aradığınız numara gizli numaralardan gelen aramaları kabul etmemektedir” olacaktır. Böyle bir mesaj alan kişi illaki size ulaşmak istiyorsa, bunu ancak numarasının gizliliğini açması ve sizi tekrar bu şekilde araması gerekir.

Turkcell Özel Numara Açma

Herhangi bir nedenden ötürü telefonunuzu özel numaralardan gelen çağrılara açmak isteyebilirsiniz. Turkcell operatöründen hizmet alıyorsanız bunu yapmak da oldukça kolay. Üstelik Turkcell bu hizmeti tamamen ücretsiz olarak sunmaktadır. Telefonunuzu özel numaralardan gelecek çağrılara açmak için yapmanız gereken tek şey *253# tuşlamak olacaktır. Bu işlemi yaptığınızda telefonunuz özel numaralardan gelen aramalara otomatik olarak açılmış olur. Bunun dışında herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmaz.

Turkcell operatörü abonelerinin oldukça şanslı olduğunu belirtmiştik. Turkcell abonelerinin özel numara kapama için yapmaları gereken tek şey *253# tuşlamaktır. Yine aynı şekilde, Turkcell kullanıcıları hatlarını özel numara aramalarına açmak isterlerse *253# tuşlamaları yeterli olacaktır. Hattınıza gelen özel numaraları yönetmek işte bu kadar kolay.

Kimliğinin ortaya çıkmasını istemeyen, şaka yapmak isteyen ama daha kötüsü dolandırıcılık yapmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu yol karşı tarafı özel numaradan aramaktır. Sebebi her ne olursa olsun oldukça rahatsızlık verici olan bu durum karşısında çaresiz değilsiniz. Özellikle de Turkcell operatörü aboneleri, Turkcell tarafından sunulan *253# hizmetini kullanarak telefon hatlarını kolaylıkla özel numara aramalarından kurtarabiliyorlar. Böylece hangi nedenle olursa olsun sizi özel numaradan arayanlara “Aradığınız numara gizli numaralardan gelen aramaları kabul etmemektedir” mesajını dinletmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Böylece size ulaşmak isteyen kişi, telefonundan özel numara özelliğini kaldırmak durumunda olacak ve sizi açık açık kendi numarası ile arayacaktır. Herhangi bir ihtiyaç durumunda özel numaralara konulan engel de yine *253# tuşlanarak kolaylıkla yapılabiliyor.