Türk Telekom Özel Numara Engelleme

Bu sıkıntılı durumun önüne geçmek için diğer tüm operatörler gibi Türk Telekom da önemli bir hizmet sunmaktadır. Tüm GSM operatörleri gibi Türk Telekom da abonelerine daha rahat bir kullanım sunmak için çalışmaktadır.

Gizli numaralardan gelen çağrıların çoğunlukla iyi niyetli bir amaç taşıdığını düşünmeyiz. Bu çağrılar genellikle telefon dolandırıcıları tarafından tercih edilmektedir. Bunu bildiğimiz için de gizli veya özel numaralardan gelen çağrılar bizi oldukça rahatsız ederler. Bunu iyi analiz eden tüm operatörlerin yaptığı gibi Türk Telekom da bu çağrıların engellenmesi hizmetini abonelerine sunmaktadır. Şimdi bu hizmetin detaylarını hep beraber inceleyeceğiz.

Türk Telekom Kullanıcılarının Seçeneği Bol

Gizli ya da özel numaraları engellemek için Türk Telekom kullanıcıların seçeneği bir hayli fazla. Gizli numaraların aramasını engellemek Türk Telekom aboneleri için oldukça kolay. Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu servisi aktive ettiğinizde artık gizli numaralardan gelen çağrılar sizin hattınıza aktarılmayacaktır. Sizi gizli numaradan arayan kişi ise sizin gizli numaradan çağrı kabul etmediğinize dair bir mesaj alacaktır. Dolayısıyla bu kişinin size ulaşabilmesinin ek yolu, hattının gizli arama özelliğini kapatıp sizi o şekilde araması olacaktır.

Türk Telekom kullanıcısıysanız ve web kısmını sıklıkla kullanıyorsanız, hattınızı özel numaralara kapama işlemini de web üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Bir diğer seçeneğiniz ise bu işlemi Wap üzerinden yapmak olacaktır. Wap.turktelekom.com.tr adresine girip, online işlemler arasından “Servisler” kısmını seçip “Gizli Numara Engelleme” menüsünden işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu menüden aynı zamanda tercih etmeniz durumunda özel numaralın engelini kaldırma işlemini de kolaylıkla yapabilirsiniz.

Türk Telekom kullanıcılarının özel numaraların aramasını engellemek için kullanabilecekleri bir diğer yol da *253# tuşlamak olacaktır. Bu numarayı tuşladığınızda hattınız otomatik olarak özel numaraların aramasına kapanacaktır. Yine özel numaraların sizi aramasının engelini kaldırmak isterseniz *253# tuşlamak yeterlidir. Bu tuşlama işleminden sonra gizli numaralardan çağrı engelleme ile ilgili mevcut durumunuz telefon ekranınızda gözükecektir.

Türk Telekom kullanıcılarının özel numaraların aramasını engellemek için kullanabilecekleri son yol da *100# tuşlayarak gerçekleştirilmektedir. Gizli numaraların sizi aramasını engellemek ya da var olan engeli kaldırmak için *100# tuşlamanız yeterli olacaktır. Türk Telekom abonelerinin yukarıda saydığımız tüm seçeneklerden tamamen ücretsiz bir şekilde yararlandıklarını da tekrar hatırlatmak isteriz.

Gizli Numaralardan Gelen Çağrılara Son

Tüm GSM operatörleri gibi Türk Telekom’da değerli abonelerini düşünerek gizli veya özel numaralardan gelen çağrıları engelleme servisi sunmaktadır. Bu servis, özellikle son yıllarda ciddi anlamda artan telefon dolandırıcılarına karşı tedbir alınması açısından oldukça önemlidir. Bu amaçla Türk Telekom abonelerine birden fazla seçenek sunmaktadır. Gizli veya özel numaralardan gelen bu çağrıları engellemek için *253# ya da *100# tuşlayabilir ve gizli numaradan gelen çağrıları engelleme aktivasyon ve deaktivasyon işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Türk Telekom’un bu konuda sağladığı bir diğer servis de web sitesi ya da Wap üzerinden verilmektedir. Hem web sitesi hem de Wap üzerinden ilgili menüye girerek, yine hem aktivasyon hem de deaktivasyon işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Gizli ya da özel numaralardan gelen çağrılar hepimiz için oldukça sıkıntı yaratmaktadır. Kimliğini açıklamak istemeyenlerin tercih ettiği bu yol, en hafif tabiriyle bizi huzursuz etmektedir. Bunu gidermek için de Türk Telekom Kullanıcıları oldukça şanslı. Operatörün kullanıcıları için sunduğu seçeneklerin her biri hem tamamen ücretsiz hem de oldukça pratik.

Türk Telekom Faturasız Hat Paket Öğren (Türk Telekom Bakiye Sorgulama) Türk Telekom Faturasız Hat Paket Öğren (Türk Telekom Bakiye Sorgulama)

Editör: TE Bilişim