Tiktok Hesabınız Askıya mı Alındı panik yapmayın işte Hatası Ve Çözümü

Birçok kullanıcı tarafından tiktok hesabının askıya alınması bir problem haline gelmiştir. Piyasaya sürüldüğünden günden beri popülerliğini hızlı bir şekilde artıran ve yüksek sayıda kullanıcıya sahip olan bir platformdur.

Her gün dünya çapında milyonlarca paylaşım yapılan bir platformdur. Bu durumda da tabi ki doğal olarak bir takım kurallarının olması gerekiyor. Bunun faydası kullanıcıların rahatsız olmaması ve daha iyi bir iletişim halinde olmaları için gerekiyor.

Bir takım kuralları olan bu platformda, eğer verilen kuralları ihlal edersiniz bu durumda belli başlı kurala göre yaptırım yapılacaktır. Tiktok hesabım neden askıya alındı, neden böyle oldu diyorsanız demek ki kural ihlali yapmışsınız. Yapmadığınız sürece hesabınız askıya alınmayacaktır. Kurallarını araştırıp dikkatli olmanızı öneririz.

Tiktok Hesabı Neden Askıya Alınır?

Tiktok hesabının askıya alınması çözümünden önce sebebini bulmak daha doğru olacaktır. Sebebini araştırmadan çözüme ulaşmak da pek mümkün olmayacaktır. Eğer hesabının askıya alınmışsa birazdan vereceğimiz hatalardan biri sebep olabilir.

Tiktok hesabının askıya alınmasının sebepleri;

  • Tiktok hesabınız cinsel içerik içeren herhangi bir paylaşım yapmak,
  • Tiktok hesabınız da şiddet içerebilecek herhangi bir içeriğin olması,
  • Tiktok platformunda toplumun huzurunu bozacak paylaşımlar içermesi,
  • Yaptığınız paylaşımlarda, farklı platformda olan kullanıcılara rahatsızlık vermek,
  • Tiktok hesabınız da şüphe içerecek herhangi bir paylaşımının olması,
  • Hesabınız fake bir hesap olarak gözükmesi,
  • Daha önce uyarı aldığınız halde tekrar aynı şeyi yapmak,
  • Farklı kullanıcıların görüntülerini izinsiz bir şekilde paylaşmak,
  • İnsanların diline, ırkına ve aile değerlerine aykırı durumların bulunması.
  • Maddeler halinde saydığımız bu sebeplerden dolayı tiktok hesabınız askıya alınmış olabilir. Şimdi gelelim çözümünün nasıl yapılacağı hakkında bilgi vermeye.

Tiktok Hesabının Askıya Alınması Sonucunda Çözümü

Tiktok hesabınız askıya alındıysa bunun için sizlere bir kaç öneride bulunacağız.

Hesabın doğrulmasını yapmak, yani eğer hesabınız şüphe üzerine alındıysa doğrulama yaparak askından kurtulabilir,

Önceden girmediğiniz herhangi bir telefondan, bilgisayardan gibi aletlerden girerek erişmeye çalışmak çözüm olabilir,

Nedir Bu Youtube Red, Nasıl Kullanılır? Nedir Bu Youtube Red, Nasıl Kullanılır?

Tiktok’a durumunuz ile ilgili bir form yollamak, hesabınızı açtırılır,

Yeni bir hesap açıp iletişime geçmenizde çözüm olabilir.

Tiktok ile iletişime geçmeden önce herhangi bir kural ihlali yapıp yapmadığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Yukarıda saydığımız maddeler haricinde de ek durumlar vardır. Bunlardan herhangi biri hesabınızın askıya alınmasına neden olabilir.

Eğer herhangi bir kural ihlali yapmadığınızdan eminseniz durumu uygun bir dil ile Tiktok Müşteri Hizmetleriyle paylaşınız. Bu durumda Tiktok hesabınızı değerlendirir ve doğru ise hesabınızı açacaktır.

Fakat hesabınız çalınmış ise bu sefer Tiktok ups hesabınızı askıya aldı sorunu çıkacaktır. Bunu tiktok yöneticilere belirtirken kanıtınızın olması önem arz etmektedir. Bu durumda hesabınız tekrar ele alınacak ve bu durum kaldırılacaktır. Kısacası böyle durumlarda emin olduğunuz da tiktok yönetici grubu ile iletişime geçmek en doğrusu olacaktır.

Bu makalemizde tiktok hesabınızın askıya alınması ile ilgili bilgi verdik. Umarız beğenmişsinizdir ve bilgilerimiz işinize yaramıştır.

Editör: TE Bilişim