Online Word Nedir? Nasıl Kullanılır, Standart Word İle Farkları Neler?

Teknoloji dünyası birçok konuda olduğu gibi yazı yazma konusunda da çeşitli yeniliklere sahip. Bunlardan biri de bilgisayarda yazılı belge oluşturmayı sağlayan Word uygulamasıdır. Microsoft işletim sistemine sahip bilgisayarlarda bulunan bu uygulama yazı yazma konusunda çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Bu uygulamanın bilgisayarlarda yüklü hali kullanılabileceği gibi online Word olarak internet tarayıcısı üzerinden de kullanılabilir. İçeriğinde birçok değişikliğin yapılabildiği bu uygulamada renkler ve yazı tipleri değiştirilerek istenilen her türlü görsellik oluşturulabiliyor.

Online Word Nasıl Kullanılır?

Standart word uygulamasının internet üzerinden erişilebilen versiyonu olan online word internet tarayıcısı üzerinden kullanılabilir. Online word uygulaması kullanımı için bir adet Microsoft hesabı yeterli olacaktır. İlk önce site üzerinden giriş yapılması gerekmektedir. Office sitesi üzerinden hesaba giriş yapılarak kullanılan uygulama için yeni kayıt oluşturma seçeneği de mevcuttur. Kayıt ol kısmından kolayca yeni bir hesap edinilebilir. Giriş yaptıktan sonra çıkan sayfada kullanılacak belge çeşitlerinden Word seçilir ve yeni bir sayfa açılır. Farklı şablon seçeneklerinden istenilen seçilerek yeni bir belge oluşturulur. Oluşturulabilecek belge seçenekleri ücretsiz olarak rahatça kullanılabilir. Bu belgeler istenilen şekilde paylaşılabilir veya indirilebilir.

Online ve Standart Word Farkları Nelerdir?

Microsoft Office programları bütün bilgisayarlarda olan standart bir donanım olmasına rağmen Microsoft bazıları için para alabiliyor. Daha iyi bir kullanım için bu ücreti ödeyenler olduğu gibi alternatif yollar kullananlar da mevcut. Online word de bunlardan biri. Standart Word ve Online Word arasındaki farklar şu şekildedir:

  • Standart Word programının kullanımı için belli bir ücret ödenmesi gerekir fakat online word tamamen ücretsizdir.
  • Bazı özellikler online wordde bulunmaz. Bunlardan biri de kelime sözlüğüdür. Yazılan kelimelinin eş anlamlısının olup olmadığına standart wordde bakılabilirken bu özellik online word uygulamasında bulunmaz.
  • Standart word uygulamasında sayfa düzenini sağlayan kılavuz çizgiler vardır. Online word bu çizgileri ve ölçümleri içermez.
  • Online word içerisinde ekran imajı oluşturma özelliği yoktur.
  • Standart wordde olan tablolar özelliği online wordde desteklenmez ve kullanılamaz.
  • Şifre bulunan belge çeşitleri online word uygulamasında açılmaz.
  • Online word uygulaması ile ekran görüntüsü oluşturulmaz.

Geri kalan özellikler neredeyse aynıdır. İki word çeşidinde de yazı tiperi biçimlendirilebilir. Online wordde otomatik düzeltme aracı ve paragraf biçimlendirme özelliği standart wordde olduğu gibi kullanılabilir. Sayfa boyutu düzenleme, sayfa içeriği düzenleme özellikleri de yine ikisinde de bulunur.

Online Word Ne İçin Kullanılır?

Microsoft 360 paketi ile ücretli olarak sağlanabilen standart office programlarının bir alternatifi olarak online versiyonlarının olması oldukça olumlu bir özelliktir. Fakat arada belli farklar da vardır. Bu farklar kullanım amaçlarını değiştirebilir. Standar word ile etkili bir sunum hazırlanabilir. Online word daha temel özelliklerin yer aldığı ve daha basit içeriklerin hazırlanabildiği bir uygulamadır. Fakat online word formatı da belli konularda daha iyi. Standart word bazı dosyaları açmakta zaman zaman sorun çıkartabiliyor olsa da online word her türlü dosyayı açabiliyor. Standart wordde bu sıkıntıları yaşayanlar için online versiyonu çok iyi bir seçenek olacaktır.

Online word internet üzerinden kullanıldığı için kolaylıkla yedeklenebilir özelliğe sahiptir ve internet bağlantısı olan her cihazda her an açılabilir. Belli işlerde devamlı dosya paylaşımlarının yapılması gerekir. Bu tarz gereksinimleri online word kolayca karşılayabilmektedir. Bu paylaşım özelliği ile paylaşılan kişilere düzenleme özelliği açılarak yapılan değişiklikler takip edilebilir. Ayrıca belgeler internet üzerinden yedeklendiği için devamlı bilgisayar taşıma derdi de olmaz. İstenilen her cihazdan hesaba giriş yapılarak her yerden oluşturulan belgelere kolayca erişim sağlanabilir.

Editör: TE Bilişim