Netflix Film Önerileri

Herkesin arkadaşlarıyla, ailesiyle veya kendi başına film izlediği bir gün veya gecesi vardır. İşte bu gecelerde herkesin aradığı şey netflix film önerileri olur. Film geceniz için Netflix film önerileri arıyorsanız bu listedeki filmlere bakmadan geçmeyin derim. Aksiyon, dram veya komedi her şeyden biraz var bu listede, hazırsanız başlayalım.

Esaretin Bedeli (1994)

esaretin bedeli 1994

İlk filmimiz sinemanın altın yılı olarak geçen 1994 yapımı Esaretin Bedeli filmi, film ayrıca IMDb ‘Top 100’ listesinde birinci sırada bulunuyor. Bu da filmi Netflix film önerileri listesi almak için büyük bir sebep ve tabi ki filmi izlemek için de.

Filmin konusu ise: Shawsank Hapishanesi’nde dayak ve işkence gibi kötü davranışlara maruz kalan ve bu durumlardan dostluklarıyla mücadele eden Andy ve Red isimli iki mahkûmun dostluğunu anlatıyor. Andy genç ve başarılı bir bankacıdır. Karısı ve beraberinde karısının sevgilisini öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasıyla film başlar. Andy hapishanedeki diğer mahkumlardan farklı olarak hayata bağlı, iyimser ve hayata hâlâ umutla bakan bir profil çizer. Bu da yavaş yavaşta olsa diğer mahkumları etkilemeye başlar. Morgan Freeman ve Tim Robbins’in baş rolde olduğu Stephen King uyarlaması olan film 7 dalda Oscar adayı olmayı başarmış ancak hiç ödül kazanamamıştır.

Extraction (2020)

extraction 2020 netflix

Netflix yapımı aksiyon ve gerilim filmi olan Extraction özellikle Chris Hemsworth’un başarılı performansı ile izleyicilerden geçer not almıştır. Aksiyon izlemeyi seven biriyseniz eğer bu filmi kaçırmamalısınız. Filmin aksiyon sahneleri sizi tatmin edecektir. Amerikan yapımı olmasına rağmen

Hindistan’da geçen filmin konusu ise: Oğlunu kaybetmiş ve hayattan beklentisi olmayan özel asker Tyler Sake’in aldığı yeni görev ile filmimiz başlıyor. Sake’in aldığı görev Hindistanlı iki uyuşturucu baronunun restleşmesi sonucu hapiste bulunan büyük baronun oğlu kaçırılır. Sake ise 14 yaşındaki çocuğu kurtarmaya çalışır. Hem çocuğu koruyup hem baronun askerleri ve satın aldığı polislerle çatışmak zorunda kalırken hapiste bulunan baronun sağ kolu ise fidye parası ödememek için çocuğu kendi kurtarmaya çalışır. Bu olaylar gerçekleşirken Sake ve çocuk arasında bir bağ oluşur. Film hikâye bakımından sizi tatmin etmeyebilir ama aksiyon sahnelerini beğeneceksiniz.

Red Notice (2021)

red notice 2021 netflix

Aksiyon filmlerinin oyuncusu olan Dwayne Johnson, güzel oyuncu Gal Gadot ve Ryan Reynolds’un başrolünde olduğu Netflix yapımı aksiyon filmi Red Notice hikayesi ve aksiyon sahneleri ile sizi kendine çekecektir. Film ayrıca 300 milyon saat izlenerek Netflix’in en çok izlenen filmi konumunda. Film aksiyon severler için güzel bir tercih olacaktır.

Filmin konusu ise: İnterpol dünyada en çok aranan suçluları yakalamak için bir kırmızı bülten yayınlar. Aslında bu bir küresel uyarıdır. Ancak çok cesur bir soygun FBI’ın en iyi profil uzmanı ve cesur bir sanat hırsızını birleştirir. Bu iki düşman zoraki de olsa da beraber hareket etmek zorunda kalırlar. Bu ikilinin aksiyon dolu bazen de komedi dolu anları filmi sürükleyici yapan unsurları.

Piyanist (2002)

piyanist 2002 netflix

Gerçek bir hikâyeden uyarlanan piyanist filmi Wladyslaw Szpilman'ın gerçek yaşam öyküsünü anlatıyor. Dramı insanın içine işleyen bir yapısı olan film, gerçek bir hikâyeden uyarlandığı için insanı düşünmeye yöneltiyor. İkinci Dünya Savaşı’na götüren film o zamanın Polonya’sını güzel ve gerçekçi bir şekilde aktarıyor. Eğer dram ve gerçek hayattan uyarlanan filmleri seviyorsanız piyanist size uygun bir tercih olacaktır.

Filmin konusu ise: Wladyslaw Szpilman genç ve yetenekli bir piyanisttir. Ailesiyle güzel bir yaşamı varken bu güzel yaşam Polonya’nın Nazi Almanya’sı tarafından işgal edilmesiyle kararır. Ailesi Polonya’yı terk etmeyi düşünse de o terk etmeyi düşünmemektedir. Ailesi ile Yahudi esir kampına gönderilirken o Yahudi bir Alman askerinin yardımı ile kaçmayı başarır ve varoşlarda yaşam savaşı başlar. Varoşlarda hayatla mücadele ederken piyano çalmayı asla unutmaz. Birkaç defa ölümle burun buruna gelen Szpilman Alman askerinin insafa gelip ona yardım edip paltosunu vermesiyle kurtulur. Film hikayesi ile sizi içine çekeceğinden hiç şüpheniz olmasın aileniz ve arkadaşlarınla izlemek için güzel bir tercih olabilir.

Can Dostum (2011)

can dostum 2011 netflix

Gerçek bir hikâyeden uyarlanan diğer bir film olan Can Dostum. Birisi boynunun altı felçli diğeri ise hapisten yeni çıkmış iki dostun hikayesini anlatmaktadır. Film içinde her şeyden biraz barındırması ile sizi etkileyebilecek ve dostluklarınızı düşündürtebilecek bir film. Biraz komedi biraz dram ve bu ikisinin çok iyi işlenmesi, birbirine zıt karakterlerin bir ortak noktada buluşup dost olması sizi etkileyebilecektir.

Filmin konusu ise: Çok zengin olan ama felçli olan Philippe ve hapisten yeni çıkan Driss ile tanışması ile başlıyor. Driss hapisten yeni çıkmış ve işsizlik maaşı için iş görüşmelerine gitmektedir. Philippe ise ona engelli ve zavallı gibi bakılmasından bıkmıştır. Driss’in Philippe bakıcılık yapmasıyla ikilinin hayatı tamamen değişir. Kültürel olarak farklı olan bu iki karakterin birbirlerini nasıl etkilediğini ve diğer insanların bu duruma zorda olsa alışmasını göreceğiz filmde.

Pek Yakında (2014)

pek yakında 2011 netflix film önerisi

Cem Yılmaz’ın baş rolünde olduğu Pek Yakında bazen dram bazen ise komedi yaşatarak sizi etkileyebilecek bir film olabilir. İddialı bir kadrosu olan film adeta yıldızlar kadrosu gibi Cem Yılmaz, Zafer Alagöz ve Tülin Özen daha fazlası. Film aşkının, bir adama neler yapabileceğini ve nelere katlanabileceğini anlatıyor aslında bu film.

Filmin konusu ise: Zafer eski bir dublördür ve başarısız olmuştur ama asla film aşkından kopamamıştır. Bunun üzerine korsan film yapmaya başlamıştır. Zafer’in mutsuz bir evliliği var ve zafer bu evliliği kurtarmak için her şeyi göze almıştır. Hatta onun için film yapmayı bile… Bir yanda acemi ama içlerinde istek olan bir ekip diğer yanda ise karısı için her şeyi yapabilecek bir adam. Bu iki grubun birleşimini göreceğiz filmde.
Sizlere Netflix film önerileri listemizi sıraladık. Tek başınıza ya da sevdiklerinizde izleyebileceğiniz birbirinden güzel filmleri öğrenmiş oldunuz. İzlediğinize pişman olmayacağınız bu filmler, sizi etkisi altına alacaktır.