Genellikle dünya çapında kaliteli link skorlarının ortalaması 3 ile 4 arasında olarak söylenebilir. İnternet sitelerinin skorlarını 3den 4e çıkarmak zordur.

Ancak skor değeri 9 iken diğer değeri 10 yapabilmekte oldukça zor olacaktır. Açık bir ifade ile sayı ne kadar artış gösterirse bir üst sıraya çıkabilmekte o denli zor olmaktadır. Düşük MOZ rank skorları bulunan sitelerin genel olarak kalitesiz linklere sahip oldukları biliniyor. Peki, MOZ nasıl kullanılır?

 MOZ Nasıl Kullanılır?

 MOZ’UN, çeşitli araçlar ile hızlı ve kolay bir şekilde kullanımı sağlanabiliyor. Ücretli veyahut ücretsiz şekilde ulaşımın sağlandığı MOZ, birbirinden farklı özellikleri ile karşımıza çıkar. Bu özellikler şu şekildedir:

Explore By Site: Web sitelerinde sıralamaların fazlalığı ve dönüşüm sağlanan kelimeleri, domain ile sayfa otoritesi bu kısımdan takip edilir, gözlemlenir.

Explore By Keyword: Anahtar kelimelerinizin zorluğuna dayalı seviyeleri ve aranma değerlerini sizlere sunar, bunun yanı sıra kelime önerilerinde de bulunur.

Link Research: Bu özellik ise sizlere bir siteye ait linkleri ve alınmış link değerlerini grafikler halinde sunar.

Anchor Text: Web sitenizin backlink almış kelimelerini görebiliyorsunuz. Sitenizde bulunan link skorlarını arttırabilmek için web sitesinde yapmanız gereken birden fazla işlem bulunur. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

  • Kaliteli içerikler üretebilmek,
  • Sosyal medya da hesap oluşturmak,
  • Web sitenizde iletişim bilgilerinizi bulundurmanız,
  • İnternet sitenizde birçok link bulundurmanız,
  • Hesaplarınızın aktif şekilde kullanımını sağlamak gibi işlemler olarak karşımıza çıkar.

Bu işlemleri MOZ üzerinden rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 MOZ Ne İşe Yarar? Nasıl Hesaplanır?

Web sitesi kurucularının amacı, sitelerinin Google veyahut diğer arama motorları içerisinde üst sıralarda bulunmasıdır. Bunu yapmak için web sitesi kurucularının birkaç önemli duruma dikkat etmesi çok önemlidir. Öncelikle SEO çalışmaları dikkat edilmesi gereken ilk durum olarak karşımıza çıkar. Bu sebeple anti SEO işlemleri oldukça dikkat gerektirecektir. Bunun yanı sıra MOZ rank kalitesi oldukça önem arz eder. MOZ kalitesini hesaplayabilmede bazı yöntemler bulunur. Bu yöntemlerden bazıları şu şekildedir;

  • İnternet sitesinde bulunan makalelerin özgün biçimde olması,
  • İnternet sitesinde dışarıya link verebilmek,
  • Açılmış olan internet sitesi yaşı, bir diğer deyiş ile kuruluş yılı gibi etkenleri kapsar.

Bu etkenler göz önüne alınınca moz rank skoru da yüksek bir konumda yerini alacaktır. Web sitenizin yaşının fazla olması moz rank değerinizin daha çok olması anlamını taşır. Bunun dışında, spam değerinin yüksek şekilde olduğu web sitelerine link vermeniz moz rank skorunuzu oldukça düşürmenize sebep olacaktır. Bunun için çok dikkat edilmelidir. Spam değerlerinin düşük olması da kalitenizin artmasını sağlayacaktır. Bütün arama motorlarında kendilerine ait analizler bulunur. Bu analizler içerisinde en çok Google da yapılan arama sonuçlarında üst sıralarda bulunmak önemliliği kapsar.

 Moz Ne Demektir?

 Moz, özet bir ifade ile SEO çalışmalarında uzmanlar aracılığı ile kullanımı sağlanan bir analiz aracı olarak bilinir. Web sitelerine ait detaylı bilgileri sizlere sunmayı ve yapılmasını hedeflediğiniz çalışmaların ipuçlarını elde ederek bunların size aktarımını sağlamaktadır.

MOZ Ücretli Mi?

 MOZ analiz uygulaması ücretli şekilde hizmet vermeye çalışır. Aylık veyahut yıllık abonelikler halinde kullanıcıların satın alınımı sağlanır. Fakat Dolar bazlı fiyatlar ile hizmetleri bulunmaz.

MOZ Kullanmanın Avantajları Neleri Kapsar?

MOZ SEO çalışmaları için en önemli olan analiz konusunda uzman kişilere güvenilir ve oldukça detaylı bilgilerin sunulmasını sağlamasıdır. Bu bilgiler ile birlikte web sitelerinin kendi adlarına detaylı analizler yapmasında da yardımcı olmayı amaçlar. Bu sebeple avantajlı bir uygulama olarak bilinmektedir. MOZ kullanımı ile kişiler bir adım öne çıkarak işlemlerini rahatlıkla halledebilir.