Microsoft’tan Hamle! Yakın Zamanda Xbox'a "Bitcoin ile Ödeme" Seçeneği Getirebilir

Kripto paraların kullanımı ve çeşitliliği arttıkça teknoloji devleri ve diğer alanlarda faaliyet gösteren şirketler bu konu üzerine daha fazla düşmeye başladı. Değerleri hızla artan sanal paralar hali hazırda birçok alanda kullanılmaya başladı. Bu kullanıma verilebilecek en son örnek Elon Musk’ın CEO olarak görev yaptığı Tesla şirketi.

Teknoloji devi Microsoft, bu gelişmeler sonrası bazı ürünlerinde Bitcoin ile ödeme seçeneği üzerine çalışmalara başladı. Yakın zaman içerisinde Bitcoin kullanarak Microsoft ürünlerini almak mümkün olabilir. Xbox da bu ürünlerden biri olacak gibi gözüküyor. Henüz tam bir tarih belirlenmese de kullanıcılar yakın bir zamanda Xbox’ı Bitcoin kullanarak satın alabilecekler.

Xbox Nedir?

Xbox, Microsoft markası adı altında televizyon ve farklı dijital görüntüleme ekipmanları ile bağlantı kurularak kullanılan bir oyun konsoludur. Serinin ilk ürünü 2001 yılında hizmete sunulmuştur. Bu oyun konsolu serisi her jenerasyonda farklı bir üretim ve kullanım şekline göre gelişim göstermiştir. Her üretilen modelin birçok alt kategoride ürünü olmasına karşın en fazla alt modeli bulunan ürün Xbox 360 modelidir.

Xbox Modelleri

Microsoft’un üretimi ile piyasaya sunulan oyun konsolu birçok ana ve alt modellerden oluşmaktadır. Dünya üzerinde birçok kullanıcı sayısına ulaşan Xbox oyun konsolu, popülerliğini giderek arttırmaktadır. Hemen hemen her kesime hitap eden bu konsol, gelişmekte olan sanal para teknolojisi ile satın alınma özelliğini kazanmak için gün sayıyor. Bu minvalde bazı ana Xbox modelleri şunlardır:

  • Xbox
  • Xbox 360
  • Xbox One

Xbox Bitcoin ile Satın Alınabilecek Mi?

Gelişmeler yaşandıkça ve günler ilerledikçe sanal paraların kullanım alanları da artıyor. Peki, Xbox Bitcoin ile satın alınabilecek mi? Teknoloji devi Microsoft, bu konuda çalışmalara başlamış gibi gözüküyor. Bir teknoloji şirketi olarak Microsoft, gelişen sanal para teknolojisini de bünyesinde kullanıma sokması hiç de şaşırtıcı olmaz.

Microsoft’un en çok tercih edilen ürünlerinden olan Xbox serisi, şirketin yaptığı anketler ışında bitcoin ile alıma sunulabilir. Şirketin, kendi dijital mağazasında bitcoin ile satın alma seçeneğini yakın zamanda aktif hale getirmesi bekleniyor.

Microsoft bazı ürünlerinde Bitcoin ile alım yapılmasını mümkün kılarken henüz Xbox serisi için bu seçenek mevcut durumda değil. Sadece belirli kullanıcılara yapılan anket sonuçlarına göre Xbox için de bu seçenek her an kullanıcılara sunulacakmış gibi duruyor.

Kripto Para ve Ticaret

Her gün birinci elden tecrübe ettiğimiz gibi artık sanal paraların devri başlamak üzere. Yavaş yavaş hali hazırda kullanımda olan fiziksel paraların değerlerinden çok üst seviyede değer parametresi gösteren sanal paralar, hükümdarlığını ilan etmeye hazırlanıyor. Henüz dünya genelinde çok büyük bir kullanım alanı bulamasa da, teknoloji devi şirketlerin yavaş yavaş bu sisteme geçmesi sonucu kripto paralar kullanım alanlarını çok yakın zamanda çoğaltabilir.

Bazı dev şirketlerin ve ülke genelinde birçok ülkenin kendi kripto para birimlerini oluşturmaya çalışması da bu büyük ve hızlı değişimin habercisi niteliğinde. Vatandaşların sanal para kullanımına geçmesi ne kadar kolay olur ve ne ölçüde etkili olur bilinmez ama yatırımcıların da bu teknolojiyi kullanması bazı büyük değişimlerin de habercisi…

Ticaret kavramını baştan aşağıya değiştirecek bu yeni sistem, gelişmeye devam ettikçe tüm ticaret alanında kullanılmaya başlanacak. Fiziksel paralarınıza veda edip birer sanal para kullanıcısı olma yolunda ilerlerken, kripto para alanında güvenilir kaynaklardan gerekli bilgileri ve kullanım şekillerini sağlam bir şekilde öğrenmeniz gerekiyor. Yatırımlarınızı korumak ve değerini artırmak için bu konuyu ciddi bir şekilde değerlendirip üzerinde tatmin edici bilgilere ulaşmak için araştırma yapmak sizin faydanıza olacaktır.

Editör: TE Bilişim