Mavi Tik, eskiden çok az olan ancak son yıllarda birçok instagram hesabında karşımıza çıkan bir kavramdır. Peki nedir bu Mavi tik diye düşünüldüğünde özetle; kişisel hesapların ya da kurumsal hesapların doğru ve gerçek bir hesap olduğunu, güvenilir olduğunu ve de bilinen, tanınan prestijli bir hesap olduğunu ispat eden, bir nevi bir instagram tescil rozetidir, demek mümkündür. Eskiden sadece ünlü kişiler ve marka firmaların aldığı mavi tik için şimdilerde herkes başvuru yapma hakkına sahiptir. İngilizce olarak İnstagram Account Verification Badge olarak adlandırılan mavi tik kavramı, 2018 yılından beri herkesin başvuru yapabileceği bir yapıya gelmiştir.

İnstagram’da Mavi Tik Almak Ne İşe Yarar?

İnstagram’da mavi tik sahibi olmak şöhretli olmak tanınan kişi olmakla eş değer bir durumdadır. Bu aşamada İnstagram’da mavi tik ne işe yarar sorusu akla gelecektir. Eğer mavi tik sahibi olan kişi, şahıs ise bu o kişinin ve hesabının gerçek hesabı olduğu anlamına gelecektir. Firma hesabı mavi tik sahibi ise bu daha da önem kazanır. Çünkü instashop kavramı oldukça aktif kullanılan bir alışveriş yöntemidir. Bu nedenden dolayı da markanın mavi tikli olması o markanın güvenilirliğini gösterecektir.

İnstagram’da Mavi Tik Nasıl Alınır?

İnstagram hesabınız için mavi tik almak için bazı kriterlere sahip olmak gerekmektedir. Peki nedir bu kriterler ve İnstagram’da mavi tiki kimler alabilir? şimdi madde madde sizler için derledik;

  • Gerçek Kişi Veya Kurumsal Hesap Olmalı: Mavi tik başvurusunun onay alması için, ilgili hesabın gerçek bir işletmeye ya da kişiye ait olması gerekmektedir. Kurgu bir karakter hesabı, fan hesabı ve benzeri hesaplar için mavi tik başvurusu yapılamaz.

  • Benzeri Olmayan Bir Hesap Olmalı: İlgili hesap temsil ettiği kişi ya da kurumu tekil olan ve benzeri olmayan bir hesabı olmalıdır. Bir işletme ya da kişi sadece bir hesabı için mavi tik alabilir.

  • Hesap Gizli ve Eksik Bilgili Olmamalı: Net olarak gizli hesapların mavi tik alma şansı yoktur. Ek olarak profildeki bilgileri eksiksiz şekilde tam olması gerekir. Fotoğraf, biyografi olmalı ve akışta bol gönderiye sahip olunması gerekir.

  • Hesap Dikkate Değer Olmalı: İnstagram hesabı olarak İyi bilinen, tanınan bir figür, kişi ya da marka olmak oldukça önemlidir. İnsanların sık aradığı ve farklı haber kaynaklarında ismi geçen bir hesap olması mavi tik onay sürecinde oldukça avantaj sağlayacaktır.

  • Hizmet Şartları ve Kurallarına Uygun Olmalı: Tüm bahsettiğimiz kriterlere ek olarak İnstagram hizmet şartları ve instagram topluluk kurallarına uygun bir hesap olması da gerekmektedir.

İnstagram’da Mavi Tik Nasıl Alınır?

Mavi tık almak için gerekli şartlardan bahsettikten sonra şimdi de mavi tik alma yöntemleri konusunu adım adım paylaşmak isteriz. İlk adım olarak mevcut hesabı işletme hesabına çevirmek gerekecektir. Bunu da profilin sağ üstünde yer alan yatay çizgili bölümden ayarlara ve hesap bölümlerine girerek yapmak mümkündür. Devamında ise yine aynı adımlarla girdiğiniz bölümde “doğrulama iste” yazısına tıklamaktır. Burada karşınıza bir form çıkar ve bu formun en üstünde instagram doğrulaması için başvur” yazar. Buraya Kullanıcı adı, Ad-Soyad, Bilinen ad ve Kategori bilgilerini girmek gerekir. Ardında da kişisel belgelerin görüntüsü gönderilmelidir.

İnstagram’da Mavi Tik Alma Şansı Nasıl Artırılır?

Eğer çok ünlü biri ya da çok büyük bir marka değilseniz yukarıda bahsettiğimiz temel kriterlere ek olarak bazı çalışmalar daha yapmanız gerekecektir. Haber değeri yüksek olan paylaşımlar yapmak, farklı internet ortamlarında varlığınızı göstermek, profil biyografisini eksiksik doldurmak, takipçi sayısını olabildiğince artırmak, hesabınızı düzenli ve periyodik olarak kullanmak ve gönderilerde etkileşim sağlamak mavi tik alma şansını artırabilecek püf noktaları olarak gösterilebilir.