İnstagram’da Etkileşimi Artırmanın Yolları

İnstagram, dünya nüfusunun çoğunun ilgisini üstüne çekmiş ve hemen hemen herkesi alakadar etmeye başlamış bir uygulamadır. Kişiler burada takipçi sayısını artırmaya yönelik bazı yöntemler bulma arayışı içerisindedir. İşte bu yöntemler:

  1. Düzenli Paylaşım Yapma

İnstagram’da aktif olmak en önemli kurallardan biridir. Bunun için düzenli olarak post paylaşmak kullanıcılar tarafından bu mecraya önem verdiğinizi düşündürtür.

  1. Paylaşım Zamanlarını Ayarlamak

Post paylaşmak etkileşim için çok büyük bir etkendir ama bu postları paylaşmak için de belli zaman dilimlerini seçmemiz gerekir. Örneğin öğlen saatlerinde paylaşılan bir postun görüntülenme, beğenme ve yorum sayısı ile gece paylaşılan bir postun istatistikleri farklı olacaktır.

  1. Hashtag Analizi Yapmak

Posta uygun olarak hashtag kullanmak da etkileşimi artırmanın bir diğer yoludur. Konuyla alakalı en popüler hashtagleri bulup onları gönderilerinize eklemeye ve rakiplerinizin kullanmış oldukları hashtagleri kullanmaya dikkat edin. İsteğe bağlı olarak çok popüler hashtaglerde paylaşımınız kaybolacağından orta popülerlikteki hashtagleri de kullanabilirsiniz.      

  1. Hikaye Paylaşmak

Hikaye, İnstagram’da kullanıcılarla iletişim için en uygun yoldur. Gelen kullanıcı ilk adımı hikayelerinize bakarak atar ve daha sonra hesabınızı inceler.

  1. Takipçilerle İletişim Halinde Olun

Sizi yeni takip etmeye başlayan birinin profiline girmek, paylaşımlarına beğeni atmak ve gönderilerine yorum yapmak önemli bir adımdır. Bu sayede o kişi sizin onu önemsediğinizi anlayacaktır.

  1. Yorumları Cevaplayın

 Yorumlara cevap vererek takipçilerin düşüncelerini önemsediğinizi onlara belli edin. Bunu güzel yorumlara teşekkür ederek, eleştirel yorumlara ise tavsiyelerini göz önünde bulunduracağınızı söyleyerek yapabilirsiniz.

  1. Çekilişler Düzenlemek

Bir yarış içinde olma heyecanı ve bedavaya bir şeyler kazanma isteği sayesinde takipçiler tarafından etkileşim görme olasılığınız çekiliş yüzünden artar. Ancak takipçiler işlerine yarayan ve değerli bir şeye sahip olmak isterler. Bu yüzden takipçilere sunacağınız şeye dikkat etmeniz gerekir.

  1. Canlı Yayınlardan Yararlanmak

Canlı yayın açmanız, anında sorulan sorulara cevap vermeniz ve hayatınızda olup bitenleri kullanıcılara aktarmanız için çok iyi bir fırsattır.

  1. Açıklama Metinlerini İyi Düzenlemek

Paylaştığınız postların altına gönderiyle ilgili açıklayıcı bir metin yazmanız gerekir. Bu sayede kullanıcılar konuyu daha iyi anlayacak ve akıllarındaki sorular cevapları bulacaktır.