Instagram Videoları Nasıl İndirilir?

Son zamanlarda kendine eklediği yeniliklerle dikkat çeken Instagram, kullanıcılarına çeşitli imkanlar sunmaktadır. Özellikle videolar ile viral olması ve kullanıcılar tarafından bu videoların beğenilerek, indirilmek istenmesi ise ‘Instagram videoları indirme’ işleminin nasıl yapılacağını merak konusu haline getirdi. Instagram’da dolaşırken gördüğünüz videoları birkaç adımda kolayca indirebilirsiniz. Aşağıdaki direktifleri takip ederek, Instagram video içeriklerini telefonunuza indirmeniz mümkün.

  • Öncelikle indirmek istediğiniz videonun linkini kopyalayın.
  • Sonrasında bu linki https://downloadgram.com/ adresinde bulunan çubuğa yapıştırmalısınız.
  • Linki yapıştırdıktan sonra ‘Download’ seçeneğine basın.
  • Kısa bir süre sonra altta yeşil renkte ‘Download Video’ seçeneği çıkacaktır. Bu butona bastıktan sonra videonuz otomatik olarak indirilir.

IGTV Videosu İndirme Nasıl Yapılır?

Instagram, kısa bir süre önce IGTV adında bir özelliği uygulama içerisinde tanıttı ve yayına aldı. Bu video özelliği sayesinde kullanıcılar, Instagram içerisinde 60 dakikaya kadar dikey videolar yayınlayabiliyorlar. Kullanıcıların son derece ilgisini çeken IGVT videolarını indirmek istediklerinde, uygulama içerisinde bu işlemi gerçekleştirmeleri mümkün değil. IGVT videosu indirmek için üçüncü bir platforma ihtiyaç var.

  • IGVT videolarını indirebilmek için Google Play Store’de yer alan Video Downloader for IGVT-SAVEO adlı uygulamayı kullanabilirsiniz.
  • Uygulama sizden ilk olarak fotoğrafınıza erişim izni istiyor. Ancak bu izne onay verirseniz, yönlendirmelere devam edebilirsiniz.
  • Sonrasında sağ üst kısımda yer alan Instagram logosuna dokunarak, Instagram uygulamasını açın.
  • İndirmek istediğiniz IGVT videosunu açın ve altta yer alan 3 nokta ikonuna dokunun ve ‘Copy Link’ seçeneğine basın.
  • Bu işlem ile Video Doenloader for IGVT-SAVEO uygulaması açılacak ve ekrandaki videoyu indirme ikonuna basarak, galerinize kaydedebilirsiniz.

Instagram Videoları Hangi Programla İndirilir?

Instagram videoları son dönemin en popüler sosyal medya paylaşımları arasında yer alıyor. Böyle olunca bu ilginç videoları indirmek için de çeşitli yan programlar türemeye başladı. Bu Instagram video indirme programları aracılığıyla istediğiniz videoları bilgisayarınıza anında indirebilirsiniz. Kullanabileceğiniz video indirme programları:

  1. Free Instagram Download: Bu program sadece Windows işletim sistemlerinde kurulabiliyor. Ara yüzü biraz karmaşık gibi görülse de programı inceledikten sonra rahatlıkla Instagram videoları indirebileceğinizi göreceksiniz.
  2. Instagram Downloader: Bu program hem PC hem de Mac’lerde kullanıma uygun. Direkt hedefe yoğunlaşan bir program olarak istediğiniz Instagram videolarını kolayca indirebilirsiniz. Ancak bu program ile fotoğraf indiremediğinizi belirtelim.
  3. Social Downloader: Bu program kullanıcıları aynı anda Instagram, Facebook ve Twitter’da bulunan medyaları indirme imkanı sunuyor. Oldukça kullanışlı ve başarılı bir program olduğunu söyleyebiliriz.

Iphone’da Instagram’dan Video Nasıl İndirilir?

İOS 12 güncellemesi ile birlikte Apple kullanıcılarına yeni uygulaması olan Kestirmeler’i sundu. App Store aracılığıyla indirebileceğiniz uygulama kullanıcılarına çeşitli kısayollar eklemeyi mümkün kılıyor. Bu şekilde Iphone Instagram videosu indirme işleminizi yapabiliyorsunuz. Ancak uygulama maalesef İOS 12 ve üstü cihazlarda kullanılabiliyor. Sonrasında telefonunuza Instasave kestirmesini indirerek, kestirmeler kütüphanenize ekleyebilirsiniz. İndirmek istediğiniz videonun URL’sini kopyalayarak, buraya yapıştırmanız ve InstaSave tuşuna basmanız yeterli. Bu şekilde istediğiniz Instagram videosunu indirebilirsiniz. Uygulamaya Siri’yi bağlayarak, sesli komutla da işleminizi yapabileceğinizi ekleyelim.

Instagram Videoları Whatsapp’da Nasıl Paylaşılır?

Instagram Videosu Whatsapp’da paylaşma son derece kolay bir işlemdir. Instagram’ın sonradan getirdiği bir özellik ile Instagram medyalarını direkt olarak Whatsapp’da paylaşabiliyorsunuz. Bu işlem için tek şart ise söz konusu gönderinin hesabının gizli olmaması. Instagram gönderisini Whatsapp’da paylaşmak için gönderinin sağ üst köşesinde yer alan üç nokta işaretine dokunun. Karşınıza çıkan menü üzerinden ‘Whatsapp’da paylaş’ butonuna basarak, göndermek istediğiniz kişiyi seçip ilgili Instagram videosunu Whatsapp’da paylaşabilirsiniz.