Instagram Reels Nedir? Nasıl Kullanılır?

Dünyanın en çok tercih edilen uygulamalarından biri olan İnstagram, Reels özelliği ile çok daha ilgi çekici hale gelmeyi başardı. Peki, Instagram reels nedir nasıl kullanılır?

Instagram reels nedir nasıl kullanılır? Kısa videoları paylaşmanıza izin veren bu yeni hizmet kullanıcılar tarafından çok beğenildi. Reels videolarını gönderi ya da hikaye olarak paylaşabilirsiniz. Ayrıca paylaşımlarınız ‘Keşfet’ bölümünde de gözükecektir. Reels ile sunulan yaratıcı içeriklerle daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz. Instagram, Reels ile birbirinden eğlenceli içerikler oluşturabilirsiniz.

Instagram Reels Özellikleri Nelerdir?

  • Tüm filtre ve efektleri Reels videolarında kullanabilirsiniz.
  • Videolarınızı istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
  • Instagram Müzik özelliği sayesinde şarkı ekleyebiliriniz.
  • Müzikleri dilediğiniz gibi kırpabilirsiniz.
  • Video geçiş sürelerini ayarlayabilirsiniz.

Nasıl Kullanılır?

Reels, Instagram kamerasında bulunan ve yaratıcı düzenleme seçeneği sunan bir hizmettir. İnstagram reels nasıl kullanılır?

AR Efektleri

Instagram ve diğer içerik üreticilerinin hazırladığı çeşitli ‘Artırılmış Gerçeklik’ efektlerinden yararlanabilirsiniz.

Ses

Instagram müzik kütüphanesi içerisinde seçim yapabilir ya da kendi müziklerinizi ekleyebilirsiniz. Ayrıca kendi sesinizi de Reels videolarında kullanabilirsiniz.

Zamanlayıcı ve Geri Sayım

Zamanlayıcı ve geri sayım özelliğinden yararlanabilirsiniz.

Hizalama

Bir araya getirilecek iki klip arasında mükemmel geçişler yapabilirsiniz.

Hız

Video ve sesleri hızlandırabilir ya da yavaşlatabilirsiniz.

Paylaşım Nasıl Yapılır?

Reels videolarını Keşfet sekmesinde videolarınız paylaşılmaktadır. Bununla beraber ‘Akış’ bölümünde de içerikleriniz yayınlanıyor. Gizli hesabı bulunan kişiler Reels videolarını sadece takipçileriyle paylaşabiliyor.

Reels videosu hazır hale geldiği zaman paylaşım ekranında taslak olarak kayıt ediliyor. Paylaşılan Reels videoları, ‘Keşfet’ kısmında ayrı bir yerde bulunuyor.

Son zamanlarda pek çok kullanıcı tarafından ilgi görmeyi başaran Reels videolar, TikTok’la yarışmaya başladı. Günümüzde pek çok kullanıcı eğlenceli içerikler oluşturarak bu videolarını insanlarla bir araya getirmeyi istiyor. Reels videoları bu konuda sizlere yardımcı oluyor. Tiktok üzerinde popüler olan Reels videoları şimdi İnstagram’a taşınıyor. Sizde bu yazımızda sunduğumuz adımları takip edebilir ve Reels videolarınızı kolayca oluşturabilirsiniz. Günümüzün en popüleri içerik paylaşımlarından biri olmayı başaran Reels videoları tüm dünya tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Editör: TE Bilişim