Instagram, 2010 yılından bu yana kullanıma sunulan ve kullanıcı sayısı dünya genelinde ger geçen gün artan popüler bir sosyal medya uygulamasıdır. Ücretsiz bir uygulama olan Instagram, fotoğraf ya da video gibi içeriklerin paylaşılmasına olanak sağlamaktadır. Her geçen gün kullanıcı sayısı arttıkça uygulama güncellenmekte ve yeni özellikler eklenmektedir. Elbette Instagram uygulamasını yeni kullanan kişilerin bu uygulamaya has kavramları anlamlandıramaması ve araştırmaya girişmesi oldukça normaldir.

Instagram uygulaması 2015 yılı itibariyle uygulama içerisine gömülü bir mesajlaşma özelliği getirdi. Bu özellikle uygulamanın popülaritesini giderek daha da arttırmakla birlikte, Instagram uygulamasının insanların günlük yaşantısına etkisini de arttırmıştır. 2015 yılında getirilen bu özellik sayesinde kullanıcılar, diğer Instagram hesaplarına mesaj atabilme ve özel olarak mesajlaşabilme imkanına sahip oldular. Bu özelliğin gelmesi ile birlikte uygulamayı kullanan kişilerin hayatına Instagram kullanıcısı kavramı da girmiş oldu. Uygulamayı kullanan kişiler zaman zaman mesaj kutularında ‘Instagram kullanıcısı’ yazılı hesaplar ile karşılaştılar. Peki, Instagram kullanıcısı ne demek? Bu yazımızda Instagram uygulamasını yeni kullanmaya başlayan kişiler ve ‘Instagram kullanıcısı’ kavramının ne olduğunu merak eden kişiler için ayrıntılı bir yazı derledik. Bunun dışında ek olarak uygulamayı yeni kullanmaya başlayan kişiler için Instagram kısaltmaları ve kavramlarına da ayrıca değindik.

Instagram Kullanıcısı Ne Demek?

Instagram user ne anlama geliyor? Sorusu pek çok kişinin merak ettiği konular arasındadır. Çoğu kişi bu ibareyi mesaj kutusunda gördüğü zaman, kullanıcı tarafından engellendiğini düşünmektedir. Ancak bu herkesin doğru sandığı yanlışlardan bir tanesidir. Instagram kullanıcısı esasında genel olarak Instagram uygulamasını kullanan kişilere denilmektedir. Ancak bunun dışında uygulama içerisinde farklı bir anlamı daha bulunmaktadır. Instagram kullanıcısının anlamı, en genel tabiriyle bahsi geçen hesabın artık Instagram veri tabanında yer almadığını ifade eder. Uygulamayı kullanan kişilerin karşına bu ifadenin çıkmasının çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir.

  • Instagram kullanıcısının hesabını tamamen kapatmış olması,
  • Instagram kullanıcısının hesabını geçici olarak dondurmuş olması,
  • Hesap sahibinin mevcut kullanıcı adını değiştirmiş olması,
  • Hesabın Instagram tarafından çeşitli nedenlerden ötürü kapatılmış olması,
  • Hesabın kötü amaçlı kişiler tarafından ele geçirilmesi.

Yani, eğer daha önce mesajlaştığınız ama mesaj kutusunda hesap sahibinin adı yerine ‘Instagram kullanıcısı’ ibaresi geçiyorsa bu durum bahsi geçen hesabın artık aktif olmadığını göstermektedir. Kullanıcı hesabı yukarıda sayılan nedenlerden biri ya da birkaç dolayısıyla aktif olmayabilir. Bu hesapta herhangi bir resim ya da profil resmi bulunmamaktadır. Görüntülemeye çalıştığınız takdirde karşınıza beyaz bir sayfa çıkar ve herhangi bir işlem yapmanız mümkün olmaz. Çoğunlukla uygulamayı kullanan kişilerin, engellendiklerini düşünmelerindeki başlıca sebepte, bahsi geçen ‘Instagram kullanıcısı’ ibaresi ile görüntülenen hesapta herhangi bir profil fotoğrafı ya da paylaşım bulunmamasıdır.

Instagram Kullanıcısı Yazan Hesap Beni Engellendi Mi?

Mesaj kutusunda daha önce mesajlaştığı kişinin kullanıcı adı yerine Instagram kullanıcısı ifadesini gören kişiler, çoğunlukla kendilerinin engellendiğini düşünmektedir. Instagram kullanıcısı yazan hesap beni mi engelledi? Şeklinde sorularla durumu anlamaya çalışırlar. Elbette durum böyle değildir. Instagram kullanıcı yazan hesap artık aktif olmayıp, sizi engelleme gibi bir durumu söz konusu değildir. Engellendiğiniz hesabın kullanıcı adı görülmekte olup, gönderilerini göremezsiniz.

Bazı Hesaplarda Neden Instagram Kullanıcısı Yazıyor?

Aktif bir şekilde Instagram uygulamasından mesajlaşan kişiler, bazen mesajlaştıkları hesaplarda Instagram kullanıcısı yazdığını görmektedirler. Elbette bu durum karşısında engellendiklerini ya da farklı bir sıkıntı oluştuğunu düşündükleri için Instagram kullanıcısı kavramını araştırmaya başlarlar. Bazı hesaplarda neden Instagram kullanıcısı yazıyor? Neden Instagram kullanıcısı yazar? Gibi sorular ile neden bahsi geçen hesaba neden ulaşamadıklarını anlamaya çalışırlar. Yukarıda da değindiğimiz gibi Instagram kullanıcısı yazısını gördüğünüz hesaplar artık aktif değildir.

Bazen kullanıcılar farklı nedenlerden dolayı hesaplarını dondururlar. Bu durumda Instagram, bu kişilerin profil fotoğraflarının ve paylaşımlarının görüntülenmesini engellemektedir. Kişi eğer hesabını tamamen kapatmadan sadece dondurmuş ise hesabını geri açtığı zaman sizin mesaj kutunuzdaki ‘Instagram kullanıcısı’ ibaresi de kalkmakta ve kişinin kullanıcı adı ile birlikte profil fotoğrafı da tekrar görünür hale gelmektedir.

Instagram Uygulamasında Kullanılan Diğer Kısaltmalar Ve Anlamları

Özellikle son yıllarda Instagram uygulaması insanların hayatında büyük bir yer kaplamıştır. Özellikle kendine has kısaltmaları ve kavramları ile Instagram, popülaritesini giderek arttırmaktadır. Peki, Instagram kısaltmaları hangi anlama geliyor? Milyonlarca kullanıcının aynı anda dünyanın her kesiminden kullandığı Instagram uygulamasının kısaltmalarına gelin hep birlikte göz atalım.

Instagram Kullanıcısı: Instagram kullanıcısı genel olarak iki farklı anlama sahiptir. Uygulamayı kullanan kişilere Instagram kullanıcısı denilmektedir. Bunun yanı sıra mesaj kutusunda daha önce mesajlaştığınız bazı hesapların kullanıcı adı yerine ‘Instagram kullanıcısı’ yazmasının nedeni bahsi geçen hesabın artık aktif olmamasıdır. Yukarıdaki yazımızda da ayrıntılı olarak belirtiğimiz gibi bu durumun çeşitli nedenleri bulunmaktadır.

DM: Direkt mesaj anlamına gelmektedir. DM, kullanıcıların birbirine veya dahil oldukları bir Instagram grubuna Instagram bünyesinde bulunan bu mesajlaşma özelliği sayesinde mesaj göndermektir. DM, seri bir iletişim sağlamaktadır. Yeni insanlarla tanışmak için kullanılabildiği gibi Instagram üzerinde bulunan çeşitli aktif grup ya da kişilerle iletişime geçmek içinde sıklıkla kullanılmaktadır. Instagram üzerinden sohbet etmek için oldukça güzel bir uygulamadır. Keşfet kısmından ya da takip ettiklerinizden çeşitli fotoğraf ve videoları DM aracılığıyla paylaşarak, sohbet edebilirsiniz.

GT: Geri takip anlamına gelen bir kısaltmadır. Adından da anlaşılacağı üzere Instagram kullanıcılarının kendisini takip eden hesapları, takip etmesidir. Arkadaşlar arası takipleşmeden ziyade takipçi sayısını arttırmak için sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Sosyal medyada popüler olmak isteyen kişilerin çoğunlukla uyguladığı bir yöntemdir.

UNF: İngilizce bir kelimenin kısaltılması olup, Unfollow kavramından gelmektedir. Kısaca takibi bırak anlamına gelir. Bir kullanıcının diğer bir hesabı takibi bırakması ve dolayısıyla o hesabın profilini görüntüleyemeyeceği anlamına gelmektedir. Takibi bırakmak istediğiniz kişilerin profillerine giderek, takibi bırak kısmından sizde kolayca bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

TKP: GT ile aynı anlamda kullanılmaktadır. Kısaca takip kelimesinin kısaltılmasıdır. Takibe karşı takip anlamında kullanılmaktadır. Takipçi sayısını arttırmak için birçok kişi bu yöntemi kullanmaktadır.

Official: Instagram uygulamasında bazı kişilerin kullanıcı adında ‘official’ kelimesi geçmektedir. Bu ibare o kişinin ünlü olduğunu ve hesabın resmi hesap olduğunu göstermektedir. Ancak bu ifadeyi her kullanan hesap resmi ünlü hesabı olmayabilir. Bu yüzden ünlü kişiler için Instagram mavi tık kullanmaktadır. Bu hesabın Instagram tarafından doğrulanmış resmi hesap olduğunu gösterir.

Stalk: Bu kavram özellikle Twitter ve Instagram ile hayatımıza girmiştir. Stalk genel itibariyle bir kişinin profiline girerek, o kişinin paylaştıklarını, hikayelerini, fotoğraflarını gerçek ya da sahte hesaptan incelemektir. Gizli bir şekilde o kişinin geçmişini araştırmak anlamında kullanılır.

Spam: Bu kısaltma, uygulama içerisinde istenmeyen, uygunsuz, rahatsız edici mesaj yahut eylemlere karşı uygulanan bir yaptırımdır. ‘geçici olarak engellendin’ ifadesi ile Instagram tarafından kullanıcı hesabı sınırlandırılır.

TBT: Daha önce çekilmiş ya da kaydedilmiş verilerin, Perşembe günü paylaşılması anlamına gelir. Kısaltmanın açılımı ‘Throw Back Thursday’ şeklindedir.

Adil Kullanım Kotası Neden Çabuk Doluyor? Adil Kullanım Kotası Neden Çabuk Doluyor?