İnstagram Fake Hesap Nasıl Anlaşılır?

Sosyal medya hesaplarının çoğunda çeşitli sebeplerden açılmış sahte kullanıcılar vardır. Bizde yazımızda instagram fake hesap nasıl anlaşılır? Bu konuyu ele alalım.

İnstagram fake hesap nasıl anlaşılır? Pek çok kimse bu konuda bilgi sahibi olmak ister. Birçok kullanıcısı bulunan instagram içerisinde çeşitli profiller barındırır. Bunlardan bir kısmı ise sahte içeriklerle oluşturulmuştur. Çoğu iletişime geçmek isteyecekleri hesapları rahatsız ederler. Bizde yazımızda instagram fake hesap nasıl anlaşılır? Bunu başlıklar halinde ele alalım.

1-) Profil Fotoğrafları

Sahte hesap açan kimselerin profil fotoğrafları genel olarak yüzleri belli olmayacak şekilde olur. Yada ünlülerden birinin fotoğrafı da olabilir. Fotoğraf fake mi değil mi anlamanın yolu basittir. Google görsellerde söz konusu fotoğraf aratılarak çözüme ulaşmak mümkündür.

2-) Hesabın Kullanımı

Fake hesap kullanımlarına dair belirli deliller vardır. Bunlardan ilki instagramın oldukça sık kullanılan hikaye özelliğinin kullanılmamasıdır. Pek çok instagram kullanıcısı anlık olarak bulundukları durumları hikaye özelliğinde paylaşır. Fakat fake hesaplarda bu görülmez. Ayrıca fotoğraf sayısının az olmasıda bir etkendir. Yine de bu hesabın fake olduğunu tam göstermez. Bu fotoğrafların yakın aralıklarla atılması bu konuda fikir verebilir.

Dropshipping Nedir, Nasıl Para Kazanılır? Dropshipping Nedir, Nasıl Para Kazanılır?

3-) Profil İsimleri Farklı Olur

Profilde bulunan isimler genellikle sık kullanılan ve kafiyeli isimlerden oluşur. Bunun dışında kendileri gibi takipçileri de farklı isim ve içeriklere sahiptir.

4-) Profil Bilgileri

Profil bilgileri genelde hiç yoktur. Olsa bile paylaşılan içeriklerle alakası olmayan tarzda bilgilerdir. Fake hesap profilleri bolca uyumsuz bilgi içerikleri barındırır. Örneğin her bir paylaşımda alakasız konumlar paylaşılabilir.

5-) Takipçi Sayısı

Takipçi sayısı belli ölçülerde sahte hesap olup olmadığını ortaya çıkarabilir. Elbette her takipçi sayısı olan sahte hesaptır diyemeyiz. Bu durumu ayırt etmede takipçilerin birbirinden farklı niteliklerde olması ve bazılarının bariz sahte hesap olduğunun açık olması bu konuda yardımcı olabilir.

Yazımızda genel anlamda fake hesapları nasıl anlaşılır? Vermeye çalıştık. Fake hesapları birçok instagram kullanıcısı hemen anlayabiliyor. Fakat yine de instagram fake hesap açma konusunda ısrarcı olanlar olabiliyor. Bununda ötesinde ustaca açılmış sahte hesaplarda bulunuyor.

Editör: TE Bilişim