Instagram Direkt Mesaj Bildirimi Neden Gelmiyor ?

Instagram, dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya uygulamasıdır. Çok sağlam bir altyapısı olsa da Instagram uygulaması da zaman zaman hata verebilmektedir. Kullanıcıların en çok karşılaştığı problemlerin başında mesaj bildirimi ile ilgili problemler gelmektedir. Instagram direkt mesaj bildirimi gelmiyor diyorsanız, bu yazımızda Instagram bildirim sorununuz için sizlere çeşitli çözümler sunduk.

Instagram bildirimleri, kullanıcının Instagram üzerinde gerçekleştirdiği yeni gönderi, hikaye paylaşımı, doğrudan mesaj, yeni takipçi, takip isteği gibi olayları bildirim çubuğuna yansımaktadır. Instagram uygulamasında bazen çeşitli nedenlerden ötürü bildirim almama ya da direkt mesaj bildirimi gelmemesi gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Özellikle son zamanlarda Instagram kullanıcıları tarafından sıklıkla Instagram mesaj bildirimi gelmemesine dair şikayetler gelmektedir. Sizler için ayrıntılı bir şekilde derlediğimiz bu yazımızda Android ve İOS işletim sistemine sahip cihazlarda Instagram direkt mesaj bildirimi gelmiyor hatasının nedenlerini ve çözümlerini ele aldık.

Instagram Mesaj Bildiriminin Gelmemesinin Sebepleri

Instagram uygulamasında direkt mesaj bildirimlerinin gelmemesinin birkaç nedeni bulunmaktadır. Bu nedenler arasında Android sisteminden kaynaklanan hatalar sayılabileceği gibi Instagram uygulamasının kendi bildirim ayarları üzerinden de kaynaklı olabilir.

  • Direkt Bildirimlerin Kapalı Olması: Direkt mesaj bildiriminin gelmemesinin başlıca nedenleri arasında anlık bildirimlerin kapalı olması gelmektedir.
  • Instagram Dosyalarının Bozuk Olması: Çok sık olmasa da Instagram mesaj bildirimi gelmiyor hatasının nedenleri arasında Instagram dosyalarının bozuk olması sayılabilir. Instagram dosyalarının düzgün çalışmıyor olması bildirim sorununa neden olabilmektedir.
  • Instagram Önbellek Verilerinin Bozuk Olması: Meydana gelen bu hatayı tetikleyen bir diğer unsur ise Instagram önbellek verilerinin bozuk olmasıdır. Bu hatadan kaynaklı sorunların çözümü için Instagram önbellek verilerini silmeniz yeterli olacaktır.

Instagram Mesaj Bildirimi Gelmiyorsa Sorun Nasıl Çözülür?

Instagram bildirim sorunu çözümü için öncelikle probleme neden olan sorunun tespit edilmesi gerekmektedir. Bildirim sorununu çözmek için hem Instagram uygulamasının bildirim ayarlarına hem de kullandığınız cihazın uygulamalar kısmındaki ayarlar kontrol edilmelidir.

Instagram çoğu kişinin günlük hayatında aktif olarak kullandığı bir sosyal medya uygulamasıdır. Dolayısıyla Instagram uygulamasını aktif olarak kullanan kişiler başta olmak üzere Instagram direkt mesaj bildiriminin gelmemesi tüm kullanıcıları rahatsız eden bir sorundur. Instagram adı üstünde bir sosyal etkileşim uygulamasıdır. Çoğu kişi bu uygulama üzerinden mesajlaşmaktadır. Eğer mesajlaşma sırasında telefona bildirim gelmezse gelen mesajı göremez ve dolayısıyla cevap yazamazsınız. Mesajı daha sonra uygulamaya girdiğinizde fark edersiniz ancak bu da rahatsız edici bir durumdur.

Instagram Direkt Mesaj Bildirimleri Nasıl Açılır?

Instagram uygulamasında mesaj bildiriminin gelmemesinin nedeni çoğu zaman büyük bir problemden değil de Instagram uygulaması bildirim ayarlarının kapalı olmasından kaynaklıdır. Bu yüzden kullanıcıların ilk olarak uygulamanın bildirim ayarlarından mesaj bildirimlerini aktif hale getirmesi gerekmektedir. Peki, Instagram mesaj bildirimleri nasıl açılır? Instagram bildirim açma işlemi için android ya da iphone uygulama ayarları kısmına girilmesi gerekmektedir. Aşağıda sıraladığımız adımları uygulayarak çok kolay bir şekilde bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz:

  • Cihazınız üzerinden (android ya da iphone) Instagram uygulama kısmına girin,
  • Uygulama açıldıktan sonra profilinizin olduğu sayfanın sağ üst kısmında üç çizgi şeklinde mevcut olan simgeye tıklayın,
  • Açılan seçeneklerin en altında bulunan ayarlar kısmına girin,
  • Burada bildirimler seçeneğine tıklayın,
  • Karşınıza yeni bir ekran gelecek, açmak istediğiniz bildirimleri bu sayfa üzerinden sırasıyla seçin,
  • Son olarak bildirimleri aktif hale getirin.

Instagram Uygulamasını Güncelleme

Eğer, Instagram hesabınız üzerinden bildirim açma işlemi sorunu çözmenize yardımcı olmuyor ise Instagram uygulamasını güncelleme seçeneğini deneyebilirsiniz. Akıllı cihazların hafızaları dolduğu zaman uygulamaları güncelleme işlemi kullanıcılar tarafından ertelenebiliyor. Bu durum sonucunda ise uygulamalar, güncelleme işlemi yapılana kadar eski sürümlerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak bu durum çeşitli hataların oluşmasına neden olabilir. Dolayısıyla iphone Instagram bildirim sorunları ya da Instagram sesli bildirim gelmiyor gibi sorunlar meydana gelebiliyor. Mevcut telefonunuzun sahip olduğu online uygulama marketine girerek, buradan uygulamanızı güncelleyebilirsiniz.

Instagram Önbellek Temizleme Nasıl Yapılır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi direkt mesaj bildirimi gelmemesinin nedenleri arasında önbellek verilerinin bozuk olması sorunu sayılabilir. Bu sorun önbelleğin aşırı dolu olması ile de ilgili olabilir. Bu problemi ortadan kaldırmak için mevcut telefonunuzun, ayarlar kısmından Instagram uygulaması önbellek ve veri temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer problem buradan kaynaklı ise Instagram önbellek temizleme işleminin ardından direkt mesaj bildirimleriniz sorunsuz bir şekilde gelmeye devam edecektir.

Android Sistemli Cihazlarda Instagram Direkt Mesaj Bildirimi Gelmemesinin Çözümleri

Android sisteme sahip akıllı telefonlarınızda Instagram mesaj bildirimi gelmemesi sorununun çeşitli çözümleri bulunmaktadır:

İnternet Bağlantısını Kontrol Edin: İlk olarak herhangi bir işlem yapmadan, mevcut cihazınızın sabit bir internet bağlantısının olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Cihazınız internete bağlı değil ise ya da internet çekmiyorsa Instagram mesaj bildirimleri gelmeyecektir. Eğer hata modemden kaynaklı ise modeminizi kapatıp tekrar başlatarak, sorunu giderebilirsiniz.

Adil Kullanım Kotası Neden Çabuk Doluyor? Adil Kullanım Kotası Neden Çabuk Doluyor?

Instagram Bildirim Ayarlarını Kontrol Edin: Instagram uygulaması bildirim ayarlarını, kullanıcının tercihine bırakır. Eğer cihazınız sabit bir internete bağlıyken mesaj bildirimi gelmiyorsa Instagram bildirim ayarlarını kontrol etmelisiniz. Yazımızın başında bulunan ‘Instagram mesaj bildirimleri nasıl açılır?’ bölümündeki yönergeleri takip ederek, bildirimlerinizi aktif hale getirebilirsiniz.

Instagram Dosyalarının Bozuk Olması: Bu problem Instagram uygulamasının aniden kapandığı durumlarda baş göstermektedir. Instagram uygulaması üzerinde bulunan bozuk kodların ve dosyaların düzeltilmesi için mevcut akıllı telefonunuz üzerinden Instagram uygulamasını kaldırmanız ve sonra tekrar kurmanız gerekmektedir. Bu işlem sayesinde uygulama hem güncellenmiş şekliyle yeniden kurulmuş olacak hem de bozukluk giderilmiş olacak.

İOS Sistemli Cihazlarda Instagram Direkt Mesaj Bildirimi Gelmemesinin Çözümleri

İlk olarak cihazınızın sessiz modda olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer telefonunuz sessiz modda ise bildirim gelmeyecektir. Problem bu durumdan kaynaklanmıyor ise aşağıda bulunan çözüm yollarını gözden geçirmelisiniz:

Cihazınızı Yeniden Başlatın: Instagram mesaj bildirimi gelmiyor sorunu ile karşı karşıya iseniz öncelikle cihazınızı yeniden başlatmalısınız. Telefonu yeniden başlatmak hali hazırda çalışan bütün işlemleri sonlandırır. Yeniden başlattıktan sonra ek bir işleme gerek kalmadan bildirim gelmeme sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Uygulamayı Güncelleyin: Apple, kullanıcılarının cihazlarını daha verimli kullanmalarını sağlamak için düzenli aralıklarla güncellemeler yayınlamaktadır. Bu güncellemeler ile cihazınız ve mevcut uygulamalarınız sorunsuz bir şekilde çalışmalarını sürdüreceklerdir. Bu işlemi cihazınızın ayarlar menüsünden gerçekleştirebilirsiniz.

Rahatsız Etme Özelliğini Kontrol Edin: Cihazınız üzerinde rahatsız etmeyin özelliği açık olduğu takdirde mevcut cihaza gelen çağrı ve bildirimler görünmez. Rahatsız etme simgesi, telefonun ana ekranı üzerinde bulunan ay simgesidir (telefonun modeline göre bu simge değişkenlik gösterebilir).

Düşük Güç Modunu Kontrol Edin:  İphone cihazlarda mevcut olan düşük güç modu özelliği, batarya yüzdesi azaldığı zaman pilden tasarruf etmek için kullanılan bir özelliktir. Telefon bu modda iken uygulamalar, yenilenmez. Dolayısıyla Instagram mesaj bildirimleri de bildirim çubuğuna düşmeyecektir.

Bu yazımızda Instagram direkt mesaj bildirimi gelmemesi sorunu ve çözümüne dair sizlere ayrıntılı bilgiler derledik. Paylaştığımız bilgiler aracılığıyla kolayca bildirim gelmeme problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Instagram hakkında yaşadığınız farklı problemler var ise çözmek için diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz.