İnstagram butik hesabı nasıl büyütülür? Birçok girişimci bu konuda bilgi sahibi olmak ister. Sosyal medyada etkileşimin artmasına bağlı olarak çeşitli alanlarda çalışmalar yapılmıştır. Bunlardan biri olan butik hesaplar insanlara internet ortamından satış yapma olanağı sağlıyor. İnstagram kullanıcısının fazlalığı butik hesapların işlerliğini artıyor. O zaman bizde yazımızda instagram butik hesabı nasıl büyütülür? Başlıklar halinde sıralayalım.

1-) Kurumsal Bir Hesap Oluşturun

İnstagram üzerinden satış yapmak yeni nesil mağazacılığı ortaya çıkardı. Ortada fiziki bir mağaza olmadan yapılan bu alışveriş birtakım gereklilikleri ortaya çıkardı. Birçok satıcı instagram satışımı nasıl artırabilirim? Sorusunu sormaktadır. Bunda ilk adım hesabınızı kurumsal bir düzeyde bulundurmaktır. Bu durum güvenilir bir satıcı profili ortaya çıkaracaktır.

2-) Rakip Analizi Yapma

Bulunan satış kategorisine göre ürün pazarlayan sayfaları takip etmek akıllıca olacaktır. Bu sayfaların gönderilerin beğenerek ve yorum yaparak etkileşim halinde olunabilir. Ayrıca bu durum diğer takipçilerin dikkatini çekerek kendi sayfanıza yönelimleri artırabilir.

3-) Takipçi ve Beğeni Sayısını Artırma

Takipçi sayısının fazlalığı instagram kullanıcıları açısından olumlu bir izlenim bırakır. Bu yüzden bot hesaplara da başvurulabilmektedir. Bu kitleyi daha çok bulunulan şehirden oluşturmak daha yararlı olacaktır. Daha sonrasında ise bu kitlenin beklentilerini karşılamak beğeni sayısını da artıracaktır. Beğeni sayısı keşfette önerilenler arasında olmayı sağlar. Bu uygulamalar instagram hesap fikirleri arasında yer alaır.

4-) Sosyal Medya Hesaplarını Aktif Olarak Kullanmak

İnstagram yanında twitter, facebook gibi sosyal medya hesaplarını tanınırlığı artırıp birçok kitleye ulaşmayı sağlar.

5-) Gönderilen Ürünlerin Paketlenmesi

İnstagram üzerinden yapılan satışlarda gönderilen ürünlerin sayfada yer alan ürünler olması oldukça önemlidir. Bunun yanında gönderilen paketlerin ambalajlarında ilgili sayfanın adının bulunması reklam açısından oldukça yararlıdır.

Tüm bunlara bakıldığında instagram hesap büyütme genel anlamda uğraş ve emek isteyen bir iştir. Bunun için bu süreç sabırla ve azimle yürütülmelidir. Bizde yazımızda başlıca olan etkenleri verdik.

Editör: TE Bilişim