AMP, Hızlandırılmış Mobil Sayfalar anlamına gelir. Google, yavaş yüklenen web sitelerini hızlandırmak için AMP for Business'ı oluşturdu.

 Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP), sayfaların mobil cihazlarda yüklenmesini hızlandıran HTML ve diğer web öğelerinin basitleştirilmiş bir sürümüdür. Son yıllarda, mobil cihazlar internete ilk bağlandığında, sayfa hızları mobil kullanıcıların rahatça gezinebilmesi için çok yavaştı.

 Bu günlerde çok popüler olan bir mobil süreç üzerinde çalışıyor, ancak web sitesi sahipleri, kullanıcı odaklı web siteleri oluşturmak için web sitelerinde çok sayıda harici reklam sistemi kullanıyor. Üç yıl öncesine kıyasla bugün internette daha fazla mobil kullanıcı bulunan Google, arama sıralama algoritmasının bir parçası olarak site hızını ve mobil kullanılabilirliği iyileştirdi. Binlerce mobil kullanıcının sitenizi bulabileceğini ve kullanıcıları reddetmek istemiyorsanız, sitenizi sezgisel ve kullanıcı odaklı hale getiren bir geliştirici bulmanız gerekir. Google, mobil taramayı daha da hızlandırmak amacı ile AMP'yi etkinleştirdi.

AMP Nasıl Kullanılır?

AMP'lerin nasıl kullanılacağını tartışmadan önce, şu anda kullanımda olan AMP'lerin sayısındaki önemli artış, büyük ölçüde mobil özellikli web sitelerinin tasarımıyla orantılıdır. Bu değişiklikler teknolojinin daha da iyi hâle gelmesi ve hızlı gelişmesi, insanların daha fazla telefon kullanma isteğinden kaynaklanmaktadır. Çoğumuz için masaüstü bilgisayarlar geçmişte kaldı ve her şey artık mobil cihazınızdan anında çalışır, böylece ihtiyacınız olan bilgiyi tek bir noktaya bağlı kalmadan her yerden alabilirsiniz.

 Bir web sayfasını AMP'ye dönüştürmeniz gerekip gerekmediği hakkında şüpheniz var ise lütfen bu konu hakkında araştırma yapınız. Oluşturulacak içeriğin türü, nasıl kullanılacağı vb. Google Analytics için destek sağlamak üzere AMP'yi web sitenize otomatik olarak entegre ederek çalıştırınız.

 Eklentiler ekleyerek ve Google Analytics ’den destek alarak performansınızı her zaman güncelleyebilir ve ihtiyacınız olan bilgileri takip edebilirsiniz. AMP kullanımı çoğunlukla eklentiler aracılığıyla yapılır. WordPress eklentisi, web sitenizi izlemek zorunda kalmadan mobil cihazlar için yüklemenize ve optimize etmenize olanak tanır. Kullanımı çok kolay olan ve çok basit bir ara yüze sahip AMP'yi mutlaka kullanmanızı öneririz.